El podcast és una estratègia de màrqueting efectiva?

Màrqueting digital

Estem segurs que tu o algú del teu entorn és un usuari habitual dels podcasts, sigui personal o professionalment. Els podcasts s’han convertit en la nova ràdio de conversació dels smartphones i tot apunta que han arribat per quedar-se. Ens trobem davant un nou format que ha sabut fer-se un lloc a la nostra rutina i connectar amb milions d’oients. Per què estan tenint tant èxit? Com han arribat a ser un contingut en alça? Quins són els beneficis d’afegir-los a una estratègia de màrqueting? En parlem!

Primer de tot, què és un podcast? Un podcast és un arxiu d’àudio digital disponible a Internet que es pot escoltar en directe, a posteriori o descarregar-lo des d’una aplicació o pàgina web. El fenomen podcasting no és nou, però gràcies a la millora de la qualitat del seu contingut i l’augment de plataformes capaces d’allotjar-lo i distribuir-lo, s’ha convertit en l’última tendència.

Tot i estar a l’abast de tothom, els joves són l’aposta guanyadora d’aquest format i no és d’estranyar. Per norma general, qui passa més hores al dia connectat a un smartphone i estaria disposat a consumir-lo amb regularitat? És un fet. Tampoc són pocs els atractius i beneficis de consumir podcasts, sobretot si ens estem plantejant incloure’ls a la nostra estratègia de màrqueting. Alguns d’ells són:

  • Milloren la relació amb els clients: publicar un podcast on apareixen veus de dins l’empresa i es tracten temes d’interès comú, conduirà a una relació més íntima i propera entre la marca i l’audiència.
  • Permeten la multitasca: a diferència del vídeo, aquest format permet que els oients puguin fer altres activitats mentre l’escolten i adaptar-se, més fàcilment, al seu dia a dia.
  • Fàcil de crear: només es necessita un micròfon i uns auriculars per crear un podcast, ja que hi ha software d’edició gratuït i fàcil d’utilitzar.
  • Diversifica l’estratègia de màrqueting: la teva presència digital ha d’estar en continua evolució i oferir un format innovador a la campanya, et farà destacar de la competència i aportarà un valor afegit.

Bemarketing

Et farem arribar a tothom

www.bemarketingco.es

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.