El pregó de Festa Major obrirà oficialment aquest dimecres la Festa Major de Sant Pere 2020

Coia Ballesté

La periodista Coia Ballesté, presidenta del Col·legi de Periodistes de Tarragona, és l’encarregada del Pregó de la Festa Major d’enguany que serà retransmès digitalment

La lectura del Pregó de la Festa Major, a càrrec de la periodista Coia Ballesté, presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona i vice-degana del Col·legi a Catalunya, donarà el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2020. El pregó es llegirà com és tradicional el dia 24 de juny, a les 20:00 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament, però enguany atesa la situació generada a rran de la COVID19 es farà a porta tancada i la ciutadania podrà seguir-lo a través dels directes de reus.cat i també per Canal Reus TV. En finalitzar, es farà el lliurament del Tro de Festa 2020.

Aquest és un acte interpretat amb llengua de signes catalana. De fet, hi haurà un espai a la Sala de premsa de l’Ajuntament per tal de poder-lo seguir. Abans de començar, a partir de les 19:30 h, s’emetrà online un concert dels Ministrers de Reus, des de la Galeria dels Fills il·lustres, com a preàmbul del pregó. 

Durant el pregó es repartirà la postal de la Festa Major, la número 44, protagonitzada en aquesta ocasió pel Castell de Focs del Mercadal. 

Un cop acabi el pregó, des del Campanar es farà el Toc de Festa que anuncia l’inici de la Festa Major. I, a través de Canal Reus TV i també de les xarxes socials de ReusCultura i de l’Ajuntament de Reus, s’oferirà el tradicional concert de Festa Major a càrrec de l’Orfeó Reusenc. Oferirà un repertori de diferents estils i autors amb el Cor Jove i la massa coral de l’Orfeó Reusenc, dirigits per Albert Galcerà. 

A les 21:45h es farà la cercavila del Masclet des de casa, a través de les xarxes socials del col·lectiu El Masclet i, finalment, a les 22:30h i des del Campanar, espectacle de llum i so “Il·luminem la Festa Major”. 

Hissada de la bandera de Reus

Aquest dimarts a la tarda, i com a actes previs a l’inici de la Festa Major, l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, rebran al vestíbul de l’Ajuntament de Reus i de mans de l’entitat Òmnium Cultural, la flama del Canigó. Després de llegir el manifest, la flama quedarà custodiada al Palau Municipal fins a aquesta nit.

Tot seguit, l’alcalde i el regidor de Cultura i Política Lingüística aniran fins al Campanar, per tal de lliurar la bandera de Reus als encarregats d’hissar-la des del punt més alt del pinacle major del Campanar. 

A les 22:00 h s’encendrà des del Campanar la torxa simbòlica del foc de Sant Joan i, simultàniment, s’il·luminaran els balcons de la ciutat. A les 22:30 h es farà el primer dels diferents espectacles de llum i so que es faran des d’aquest punt de la ciutat per tal d’arribar als màxims terrats que celebrin les revetlles de Sant Joan particulars. L’espectacle s’ha batejat com a “Il·luminem la festa major!” i, amb ell, el campanar anirà canviant d’aspecte amb una il·luminació especial al ritme de les músiques dels diversos elements i balls del seguici festiu.

Seguidament i també des del Camapar, s’oferirà un concert de gralles amb els Ganxets, grallers del Baix Camp.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.