El sector del turisme de reunions a Catalunya reactiva la seva activitat a firaReus

El sector del turisme de reunions a Catalunya reactiva la seva activitat a firaReus

FiraReus ha acollit la Jornada de Membres del CCB, el retrobament de la indústria MICE (Meetings, Incentives, Conventions & Exhibitions) a Catalunya després del confinament. El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, acompanyat de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha inaugurat la Jornada de Membres del Catalunya Convention Bureau (CCB) que ha aplegat, de manera semipresencial, més d’un centenar de professionals del sector català del turisme de reunions.

Durant la jornada s’ha presentat el pla de reactivació del turisme de negocis per als pròxims anys. La jornada, amb ponències sobre tendències, solucions tecnològiques i eines col·laboratives, també ha comptat amb diferents espais de debat i reflexió.

La regidora d’Economia i Coneixement i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha destacat que “firaReus es posiciona com un dels primers espais del sector en recuperar l’activitat MICE i continua treballant per adaptar-se als nous formats i requeriments de l’activitat firal i congressual”. 

Amb motiu d’aquest esdeveniment firaReus ha activat el seu pla de contingència per a la celebració de reunions i fires que entre d’altres, compta amb les mesures següents: ús obligatori de mascaretes, manteniment de les distàncies de seguretat, adaptació dels aforaments, dispensadors de gel hidroalcohòlic a tots els accessos, increment dels serveis de neteja a lavabos i espais comuns, circuits d’entrada i sortida diferenciats i renovació d’aire, entre d’altres. Pel que fa al servei de càtering, aquest també s’adapta a la nova situació a través de mesures específiques com el lliurament individualitzat dels productes o l’increment dels punts de servei per tal de facilitar l’accessibilitat i mantenir les distàncies de seguretat.

Des de l’inici de la pandèmia, la indústria turística ha estat una de les que més n’ha patit les conseqüències i el turisme de negocis, un dels productes més afectats. I les perspectives a mig i llarg termini encara són incertes. Font ha assegurat que “en aquesta fase de represa de l’activitat, i encara amb certa incertesa, toca treballar per a la reactivació de la indústria. Des de l’ACT i en consens amb els patronats de les diputacions i els convention bureaux territorials, hem plantejat i treballat el pla de reactivació del sector MICE de Catalunya que presentem avui”.

Els assistents han pogut seguir, de la mà de l’ACT del Departament d’Empresa i Coneixement, ponències sobre tendències, solucions tecnològiques i eines col·laboratives, que poden contribuir a la recuperació del sector MICE.

Amb la represa de l’activitat, firaReus continuarà apostant per la nova marca creada pel sector dels esdeveniments presentada el passat mes de novembre, firaReus Events, amb l’objectiu de consolidar-se com a un dels espais de referència en el mercat del turisme de reunions a Catalunya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.