Els avantatges de la transformació digital

Màrqueting digital

Quan parlem de revolució tecnològica o transformació digital ens referim a l’adaptació que estan patint les empreses del mercat actual cap a les noves tecnologies i cap a les noves estratègies de negoci per tal d’aconseguir assolir els seus objectius. La globalització, la ràpida evolució tecnològica i l’aparició de diferents perfils de consumidors i formes de consum han provocat que moltes empreses apostin per la transformació digital. Les tècniques i estratègies de venta tradicionals han quedat gaire bé obsoletes, és per això que molts directius han optat per transformar la seva empresa per tal d’adaptar-se a la era de la digitalització, ara bé, encara hi ha moltes empreses que creuen que per tenir un blog actualitzat i diferents perfils en les diferents xarxes socials és suficient per introduïr-se al món 2.0.

Doncs bé, la transformació digital no és res més que un conjunt de noves oportunitats de negoci que es plantegen dins un marc digital, no hi ha una regla o una metodologia concreta sinó que es tracta d’utilitzar la tecnologia per a aconseguir els resultats esperats. El 39% de les empreses espanyoles que han optat per la transformació digital han enregistrat un augment considerable dels seus beneficis. En països com França, Regne Unit o els Estats Units aquesta xifra és bastant superior, i tot apunta que anem pel mateix camí.

Un bon exemple podria ser el cas de Nespresso, el fabricant de màquines de cafè, que va crear un sistema de gestió basat en un núvol omnicanal per a les opcions de compra i d’atenció al client, és a dir, ofereix la possibilitat de comprar els seus productes a través de la seva web corporativa, des del mòbil o bé pots adquirir-los anant directament a les seves botigues. Aquesta és una de les estratègies 360º que ha permès a aquesta gran empresa penetrar en més mercats i augmentar així els seus ingressos.

Finalment una dada que demostra la importància d’aquest procés és la gran demanda dels nous perfils professionals enfocats al mercat digital, cada cop són més les empreses i sectors que necessiten d’aquests nous professionals que ajuden a conduïr les indústries cap a la era tecnològica.

5/5 - (3 votes)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.