Els Tres Tombs, el 5 de març

La Festa dels Tres Tombs tornarà als carrers de la ciutat el pròxim diumenge 5 de març, una iniciativa organitzada per l’Associació d’Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus a través de l’Institut Municipal Reus Cultura i la Guàrdia Urbana, que enguany arriba a la 36a edició.

Una de les principals novetats d’enguany és que la festa comptarà amb l’assistència excepcional del carro gros de Canyes de Igualada i del carro gros de palla d’Anglesola.

Precisament, les obres al raval de Santa Anna impliquen alguna modificació dels Tres Tombs que, aquest any, seguiran el següent recorregut: Parc de la Festa, Països Catalans, carrer Doctor Vilaseca, carrer de Sant Joan, Tomb de Ravals fins a la plaça de Catalunya, carrer del Doctor Robert, carrer de la Selva del Camp, carrer Amargura, avinguda Prat de la Riba, avinguda President Companys, carrer de Sant Joan i Tomb de ravals fins a la plaça de Catalunya. En el darrer tomb, a l’arribar a l’avinguda Prat de la Riba, continuaran de nou al parc de la Festa.

Els Tres Tombs de Reus torna a posar la mirada a aconseguir que sigui una festa inclusiva, en col·laboració amb la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament, i amb les mesures sanitàries adequades per garantir el benestar dels animals que hi participen. La festa comptarà amb la participació activa, com a ocupants d’un dels carruatges, de diferents membres de l’Associació Dr. Tosquelles, i del Club Esportiu Alba, que també disposa d’un carruatge des de fa uns anys.

Garantir el benestar dels animals
Des de l’organització es compta amb el Reglament i Protocol de la Federació Catalana dels Tres Tombs, on s’inclouen mesures com el control de les cartilles d’origen dels animals, el control veterinari a l’inici i final de l’acte, la inspecció dels vehicles que els transporten i el compliment de la normativa municipal pactada per a la celebració de l’acte. Aquestes mesures s’afegeixen a les que sempre s’han tingut en compte i per tant, des de l’organització es garanteix que els animals que participen als Tres Tombs estan ben tractats.

El programa
La Festa dels Tres Tombs 2023 començarà a les 9:00 h amb un esmorzar i la concentració dels animals i els carruatges al Parc de la Festa.

La comitiva sortirà a les 11:30 h. L’itinerari passarà per l’avinguda dels Països Catalans, el carrer Doctor Vilaseca, el carrer de Sant Joan, i el Tomb de Ravals (on es faran 3 tombs).

A les 13:00 h, es farà la benedicció a la plaça de la Puríssima Sang.

A més a més, a partir de les 11:00 h, a la plaça del Prim, hi haurà actuacions de les colles geganteres Els Fènix de Reus i de la Colla Gegantera de Masllorenç.

Al raval del Pallol, a la mateixa hora s’explicarà el “Conte dels Tres Tombs”, a càrrec de Carles Pitarch, de Bràvium Teatre.

Finalment, a la plaça de Catalunya hi haurà cavallets de joguina per a la canalla.

Als Tres Tombs s’hi podran veure, a més del carro gros de Canyes de Igualada i del carro gros de palla d’Anglesola: Banda de Cornetes i Tambors La Rosa de Reus, Carruatge de Sant Antoni, Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Reus, carruatges d’autoritats, Ganadería Les Planes de Cubelles, Heralds de Reus, Baluard de l’Ajuntament de Reus, Baluard dels Amics dels Cavalls, Grup Muntats del Club Hípic Quadres d’en Blai de Riudoms, Club Hípic Quadres Julivert de Riudoms, Club Hípic Castells de Cambrils, Club Hípic Reus QMT, Club Hípic Miami Mont-roig by West-Fork, Club Hípic Tomás Santiago de Cambrils, carruatges de Reus, carruatges de tot tipus d’arreu de Catalunya i genets muntats d’arreu de Catalunya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.