Pels voltants de Cabacés o Cabassés 

Ester Borràs Giol

Mentre que encara no està clar quina seria la manera correcta d’escriure el nom del poble, el que sí que està clar és que val la pena arribar-nos fins a aquesta vila, situada profundament a la comarca del Priorat. 

Allí hi trobareu informació d’alguns itineraris molt interessants: 

– Camí de la Séquia de la vila 

– La Foia i Cavaloca 

– Les Coves Altes i els Solans 

– L’Aigua i les Fonts 

– El Pont Vell i la Foradada 

– Mas Roger / Mas de Dalt 

També se’n poden fer combinacions diverses o bé anar més enllà i endinsar-se cap a la Serra de Montsant. Aquí us faig una proposta que consisteix una mica en tot això. 

Es comença seguint l’itinerari de l’Aigua i les Fonts, que passa per diversos trams d’escala, construïts o picats a la roca, i per la font i la cova dels Capellans i la cova de les Covasses. Després de creuar el barranc s’enllaça amb l’itinerari de les Coves Altes per anar, precisament, cap a aquestes balmes encaixades en uns panys de roca impressionant, especialment vistosa al matí, quan el sol fa brillar els seus tons ocres i ataronjats. L’excursió continua enfilant-se pels Escalons i surt al camí dels Solans. Aquí podem decidir anar cap a l’esquerra i completar l’itinerari dels Solans que arriba altra vegada al poble pel pont del Solà. O bé anar cap a la dreta i fer un circuit més llarg, cap al serrall de Maiango i el mas del Serrador, per gaudir d’una magnífica vista aèria del barranc de Sant Salvador. Després d’arribar al punt més elevat, a l’anomenat Portell del Planassot, podem baixar cap al poble tot passant per un dels seus llocs més emblemàtics i estimats: l’ermita i l’àrea recreativa de la Foia. Aquí agafarem l’ombrívol camí de la Séquia, que ens portarà fins a l’entorn encantador de l’ermita de Sant Roc i, poc després, ja serem al poble. 

GEPEC 

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat 

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.