Es reprèn la Ruta Europea del Vermut entre Reus, Torí i Chambéry

Reus reprèn la creació de la Ruta Europea del Vermut juntament amb les ciutats de Torí (Itàlia) i Chambéry (França), després dos anys d’aturada del projecte per la pandèmia. Per aquest motiu, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i les responsables de projectes de l’Agència Reus Promoció, Laura&nb sp;Cattaneo i Dori Lérida, han fet una trobada a la ciutat italiana amb els responsables de Turismo Torino e Provincia, de la Città Metropolitana di Torino i també la direcció de Grand Chambéry Alpes Tourisme del municipi francès.

L’objectiu principal de les reunions ha estat reprendre les relacions i el projecte que ja es va començar a treballar l’any 2019. La Ruta Europea del Vermut, que estaria integrada per Reus, Torí i Chambéry, suposarà l’establiment d’una aliança institucional entre les tres ciutats, fent valdre la tradició vermutaire i promocionant la visita i el turisme als tres municipis.

A la presentació s’ha fet especial incidència en el treball que es du a terme al voltant de la marca Vermut de Reus. En aquest sentit, s’ha destacat la variada oferta d’activitats i escapades enoturístiques de la Ruta del Vermut, i la recent incorporació de visites dinamitzades a l’Estació Enològica. Tot plegat ofereix, als visitants de Reus, una alternativa turística relacionada amb la tradicional beguda i els productes de proximitat.

Durant la visita, Caelles i les representants de Reus han pogut mantenir reunions i visitar els principals agents relacionats amb el vermut italià, com la visita a l’emblemàtica Casa Martini accompanyades de part de l’equip directiu. També han pogut mantenir una trobada institucional amb la regidora Elena Apollonio, amb representants de l’Ajuntament de la ciutat de Torí i amb directius de la Cambra de Comerç del municipi italià, per conèixer l’oferta turística de la ciutat relacionada amb el vermut i les oportunitats que representa aquesta aliança turística.

Els tres municipis europeus tenen en comú la seva importància en l’elaboració i producció d’aquesta beguda aromàtica feta a base d’herbes i tan arrelada a la nostra cultura i tradicions. Torí és la ciutat que va veure néixer el vermut a finals del segle XVIII, és la principal productora de vermut i l’única que ostenta el segell d’Identificació Geogràfica de Producte (IGP) de tota Europa. I Chambéry és l’única regió amb Denominació d’Origen (DO) de Vermut.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.