Escapades “Ruta del Modernisme”, una nova proposta turística a la ciutat

Escapades

 

Fa just un any que es presentava aquesta nova iniciativa turística, pionera a l’estat, que naixia de l’interés compartit entre l’Agència Reus Promoció i el sector d’hoteleria de la ciutat d’allargar l’estada dels visitants a Reus amb l’objectiu de incrementar la pernoctació, i al mateix temps, posar en valor l’estreta relació de la ciutat de Reus amb el vermut, element que forma part de la seva història i cultura.

Fruit d’una intensa fase de treball, es va poder crear un dossier d’experiències turístiques a l’entorn del «vermut de Reus», únic a tot l’Estat que juntament amb les propostes relacionades amb la visita al patrimoni modernista de la ciutat, configuraven una proposta d’enoturisme molt singular i atractiva. El projecte es va finançar amb l’aportació de la taxa turística, que correspon a la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics de Reus.

Aquesta proposta turística, que pràcticament partia de zero, va comptar des del principi amb la participació dels agents privats de la ciutat vinculats en aquell moment al vermut de Reus, reunint 5 marques de vermut, 3 establiments vinculats al producte i 2 empreses d’activitats turístiques.

Després d’un any, la Ruta del Vermut s’ha ampliat, i en aquests moments compta amb 8 marques de «vermut de Reus» (Cori, Iris, Miró, Rofes, Yzaguirre, Fot-li, Olave i Or del Camp), i 3 empreses turístiques de la ciutat que realitzen activitats dinamitzades o teatralitzades a l’entorn de la història i la cultura del «vermut de Reus» (Còdol Educació, La Teva Ruta i Ans Educació).

Actualment, la «Ruta del Vermut de Reus» compta amb 9 activitats diferents per descobrir l’essència del vermut de Reus, que inclouen:

  • Tastos comentats a 3 cellers productors diferents (Miró, Yzaguirre, De Muller)
  • 2 visites guiades a establiments estretament vinculats al món del vermut (Vermut Rofes i Museu del Vermut)
  • 4 rutes dinamitzades i en algun cas teatralitzades, per descobrir la història i l’essència del vermut de Reus (Ans Educació, Còdol Educació, La teva ruta)

Durant aquest primer any de posada en marxa de la Ruta del Vermut, tot i no disposar de totes les dades de visitants, s’han comptabilitzat 1.033 persones que han realitzat alguna de les diferents experiències que ofereix la «Ruta del Vermut». Quant a la procedència dels visitants, la gran majoria dels usuaris és públic català.

La «Ruta del vermut de Reus», una proposta turística al voltant del vermut única i singular, posiciona la ciutat de Reus com a capital del vermut i reforça la seva capacitat d’atracció de turisme cultural, obrint-se també a un públic interessat en l’enoturisme.

Escapades a la “Ruta del Vermut de Reus”

Després d’aquesta primera fase d’inici de les activitats de la Ruta del Vermut el projecte s’amplia, i amb la implicació dels hotels de la ciutat, aquest dimarts s’han presentat els paquets d’estada a Reus, dirigits principalment a visitants individuals, que combinen l’allotjament als hotels de la ciutat amb la realització d’experiències de la «Ruta del vermut» i la descoberta del patrimoni.

A la presentació i han participat la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i representants del sector hoteler, dels cellers elaboradors de vermut i d’empreses de difusió cultural que treballen en l’organització d’activitats per donar a conèixer el patrimoni vinculat al vermut a la ciutat.

Es tracta, doncs, d’una nova oferta turística d’estada a la ciutat, que presenta un total de 9 escapades diferents, a partir de 60€, que inclouen com a mínim 1 nit en un hotel de Reus i una experiència de la Ruta del Vermut. Tots els paquets d’estada inclouen la polsera «Visit Reus», què permet la visita a 5 espais del patrimoni cultural de la ciutat (Gaudí Centre, Institut Pere Mata, Campanar i els dos museus de la ciutat). Les escapades inclouen propostes dirigides a diferents públics, que inclouen propostes per a parelles, «wine lovers» i famílies, amb l’objectiu d’adaptar-se al màxim a la demanda.

En una primera fase, aquestes escapades es dirigeixen preferentment a públic de proximitat, amb la intenció d’ampliar properament aquesta oferta d’estades a altres públics. Tota l’oferta d’escapades es comercialitza a través de l’agència de viatges Expeer.io, i es pot consultar a la pàgina www. reuspromocio.cat, en l’apartat dedicat a la Ruta del Vermut de Reus.

En aquesta iniciativa participen tots els hotels de la ciutat, un total de sis, i són: Brea’s, Centre Reus, Gaudí, NH ciutat de Reus, Ollé i Reus Park.

Difusió de la “Ruta del Vermut de Reus”

Per a la difusió de la «Ruta del vermut de Reus» s’han editat dos fulletons, un general en idiomes (català, castellà, francès, anglès, alemany i rus) i un altre de més específic en català, en què es detallen totes les activitats que ofereix la Ruta. Aquest material de promoció es pot trobar a les oficines de turisme de Reus i és el que es porta habitualment a totes les fires turístiques i les promocions especials en què participa Reus Promoció.

D’altra banda, i com a novetat d’aquest any, cal destacar que a la pàgina web de www.reuspromocio.cat es posa en marxa l’apartat dedicat a les activitats de la «Ruta del Vermut de Reus», en què es podrà consultar tota la informació sobre les diferents activitats que formen part d’aquesta ruta i tota l’oferta de paquets d’escapada que es posa en marxa. En aquest apartat, també s’ha inclòs un espai dedicat als vermuts que formen part de la marca «Vermut de Reus».

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.