Espirea. Arbre nevat, Pep Aguadé

QUE PLANTEM

Espirea. Arbre nevat

Arbust caducifoli o sempre verd a les zones càlides, procedent de Xina i Japó, que pot arribar als dos metres d’alçada, molt ramificat amb branquetes primes i flexibles. Les fulles són simples, de distribució alterna, amb el limbe romboïdal o lanceolat travessat per tres nervis que surten de la base, i el marge enter, excepte a la meitat apical que és dentat, de color verd. A principis de la primavera surten les inflorescències axil·lars en corimbes de petites flors de cinc pètals blancs i molts estams, que cobreixen per complet la planta. El fruités un polifol·licle.

És una planta molt rústica que reclama poca atenció. Tolera tot tipus de sòl i les gelades intenses. Prefereix l’exposició a ple sol per aconseguir una millor floració. Reg freqüent, 2-3 regs setmanals, a la primavera i l’estiu, i cada 10-14 dies a l’hivern.

Es conrea als parcs i jardins com exemplars aïllats o en grups. Quan acaba la floració és aconsellable una poda per mantenir la planta frondosa i afavorir a següent floració. Tot i això, hi ha qui pensa que és una llàstima podar i llevar-li la gràcia natural de les tiges arquejades cobertes de flors blanques, com si estigués nevat.

La seva multiplicació: El més freqüent és utilitzar esqueixos de fusta tendra, amb hormones d’arrelament, per plantar-los a mitjan estiu en un medi molt humit.

Plagues i malalties: Pot patir plagues de pugó, cotxinilla i la larva de Archips Rosana que enrotlla la fulla amb els seus fils de seda. També pot tindre oïdi o taques en les fulles produïdes per fongs.

LA JARDINERIA DEL MES

  • Sembrarem: violetes i pensaments.
  • Plantarem: crisantems.
  • Poda en verd de rosers: rebaixeu-ne els brots uns 10 cm i elimineu-ne les flors que s’han pansit.
  • Podarem i retallarem arbustos i tanques.
  • Floreixen: begònia, dàlia, gerbera, gladiol, etc. Vigileu el pugó. Poden aparèixer-ne els primers atacs importants. Recordeu que les marietes són el millor insecticida contra el pugó. Als geranis excessivament desenvolupats, els eliminarem brots interiors per afavorir-ne la floració.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.