Exposició MICROMUNDOS a la Galeria d’art Anquin’s

MICROMUNDOS

Marta Lafuente

Micromundos

Exposició: Del 15 de septembre al 18 de octubre de 2017

Horaris: 

De dilluns a divendres: d’ 11:00 13:30 i d’ 17 a 20 h dissabtes: d’ 11 h a 13:30 h

Inauguració:

La galeria d’art Anquin’s inicia la nova temporada artística amb l’exposició MICROMUNDOS de MARTA LAFUENTE, artista que realitza la seva primera individual a la galeria. L’exposició s’inaugurarà el divendres 15 de setembre a les 19,30h. Durant la inauguració es presentarà el vídeo d’animació LA BOITE realitzat per Marta Lafuente amb 290 dibuixos de moviments de dansa. El vídeo es va presentar al Festival de Videodansa de Palma a la Fundació Miró i vol ser un petit homenatge al món de la dansa tot combinant diferents formes d’art com la pintura, el dibuix i l’animació. A les 8 de la tarda, l’escola de dansa Núria Díez oferirà una actuació dansa inspirada en l’obra de l’artista. Les ballarines: Anna Boqué, Lídia Fortuny i Laia Guinovart ens aproparan als subtils moviments de la dansa, i acompanyades de la violinista Núria Vallverdú.

Descripció:

La dansa és un dels mons que han captivat l’atenció de l’artista. L’harmonia, l’elegància, el dinamisme i els moviments de la dansa clàssica o contemporània han estat interpretats per Marta Lafuente amb tota la força i caràcter del seu traç. Marta Lafuente també ens presenta la sèrie “Mascotas”, on ha reflectit el món imaginatiu, innocent i oníric del nens. Acompanyats per les seves mascotes, els nens són els protagonistes d’alguns dels cartons que s’exposen a la galeria. L’artista utilitza la tècnica mixta (carbonet, grafit, pastel i oli) sobre un suport poc habitual com el cartó que normalment encola a una taula.

Micromundos Amb aquesta tècnica, Marta Lafuente aconsegueix una gran expressivitat. L’artista retrata la infància com si fos mirall de records passats. No pretén capturar el moment fugisser, sinó retratar moments d’absència i de memòria que queden sintetitzats en els retrats d’infància que ens mostra. L’autora diu sobre aquestes escenes i els nens que les poblen: “Ellos son testigos asombrados de este mundo de las horas y los días, tal vez de un tiempo perdido para siempre y que sin embargo, parece estar contenido, suspendido y presente como un retazo de eternidad…poseen la mágia del tiempo detenido. E intento enfrentarme, una vez más, al silencio, a la inmovilidad, a una pregunta, jamás a una respuesta, acerca de la condición humana.” L’entrevista que de “thecreative.net” li va fer amb motiu de la presentació del vídeo La boite, ens revela la personalitat de l’artista: “Marta Lafuenteno se acuerda de cuando empezó a dibujar ni tampoco de las horas que le dedica a los proyectos. ¿Su truco? No pensar ni en el resultado ni en la técnica ni en la perfección. Dejar fluir. Para ella,la felicidad es un concepto sobrevalorado y la creatividad = mantener la mirada curiosa en todo. Lo primero que hace cuando se levanta es tomar café y llegar tarde; y lo último del día, comer chocolate. Trabaja el olvido y la memoria, y busca –siempre- la belleza. Lo suyo son los retratos, los paisajes; los colores delicados y sutil”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.