Figuerola del Camp millora l’accés i condicions dels seus monuments històrics

La millora dels accessos de la Torre de la Mixarda, facilitarà l’afluència d’excursionistes, visitants i grups organitzats a Figuerola del Camp

Han començat les obres de condicionament del vial de comunicació des del camí dels Masos -que comunica Figuerola amb Fontscaldes i Valls- fins a la Torre de la Mixarda. Ja s’ha fet la neteja de marges i vores i s’ha consolidat una part del vial mitjançant el corresponent moviment de terres. També s’ha incrementat parcialment la seva amplada, per millorar les seves condicions generals de circulació. El camí incorporarà també senyalització vertical de límits de velocitat, preferències de pas i de perill per zona inundable en tot el seu recorregut.

En uns dies començaran les obres de millora de les defenses del Pont del Diable, segona fase d’aquest projecte FEDER. Les dovelles i el carcanyol del pont no presenten patologies remarcables, tot i que es fa evident la pèrdua de material dels junts i el desgast de peces de pedra, però el terreny en què es recolza presenta importants pèrdues de volum causades per l’erosió produïda per la circulació de l’aigua del torrent i cal reparar-la urgentment.

La Torre de la Mixarda
La Torre de la Mixarda és un monument històric amb la categoria de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), una torre de guaita i defensa del segle XVII que pertanyia al monestir de Poblet, a l’època dels “moros a la costa” i alberga en el seu interior el Centre d’Interpretació de les Torres de Guaita de la comarca. 

El Pont del Diable
El Pont del Diable, conegut també com a Pont del Moro, és d’origen medieval, possiblement construït entre els segles XII i XIV. Està situat a prop de la Torre de la Mixarda. Creua el torrent dels Masos d’est a oest i no es té clar si tenia ús d’aqüeducte de proveïment d’aigua o si servia de pas de vianants.

El projecte “Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra“, inclou un conjunt d’actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l’Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme. L’import d’adjudicació de l’obra de condicionament del vial de comunicació des del camí dels Masos fins a la Torre de la Mixarda de Figuerola és de 97.282,28 € (IVA inclòs).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.