Fira de Reus, any 1974 

Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus / Arxiu Històric de l’Agrupació Fotogràfica de Reus / Antoni Escolà Gibert / Núm. reg. 11047

Memòria fotogràfica

La primera Feria Provincial de Muestras va tenir lloc a Reus l’any 1942. El 1948 es va obrir la segona Feria Oficial de Muestras de la Província de Tarragona, que el 1976 va esdevenir EXPROREUS (Exposició Provincial de Reus). Des d’aquell moment, la Fira es va convertir en anual. 

Des d’aleshores, les fires es van fer al passeig de Mata i, més endavant, a l’antiga estació de la RENFE pròxima a l’anomenada Plaza de los Mártires (actual plaça de la Llibertat). A la fotografia històrica, podem veure l’accés al recinte firal de l’any 1974 pel carrer del Doctor Robert (ara, carrer del General Moragues). L’any 1978, l’Ajuntament va construir en aquella zona el Palau de Fires i Congressos de Reus. 

Finalment, la mostra sectorial es va traslladar, el 2011, a l’actual Tecnoparc, on s’ha desenvolupat als darrers anys. Durant tots aquests anys, la Fira s’ha anat consolidant com a una cita anual que deixa un gran impacte econòmic. 

Josep Torrents Alberich 

CIMIR

Imatge captada per Xavi Jurío de La Guia
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.