La 60a Fira Multisectorial de Cambrils obrirà del 2 al 4 de juny amb 338 estands i 208 expositors

La Torre del Llimó es convertirà en un campament d’emprenedoria medieval amb mostra d’oficis tradicionals i tallers pels més petits

La fira combina la vessant més comercial amb les activitats lúdiques

 

La Fira Multisectorial de Cambrils celebra els seus 60 anys d’història amb un augment d’estands i activitats. L’aparador comercial de referència tornarà del 2 al 4 de juny amb 36.000 metres d’exposició comercial, 338 estands i 208 expositors, la incorporació de nous sectors com el caravàning, la jardineria o els serveis de salut, i un gran nombre d’activitats lúdiques i festives.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, han presentat avui el programa de la propera edició i han destacat aquesta doble vessant econòmica i lúdica de la fira.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que la fira és una oportunitat pels expositors i els consumidors però també s’ha convertit en un punt de retrobament pel públic més fidel.

En la mateixa línia, la regidora de Promoció Econòmica ha destacat l’alt índex de repetició d’expositors, la captació de nous sectors i l’expectacióque genera entre els diferents tipus de públic. La regidora també ha explicat que enguany es mantindran iniciatives que es van posar en marxa l’any passat com la nova imatge i comunicació, la fira virtual, l’espai Niu Projectes per joves emprenedors o l’espai Food Trucks & Circus amb espectacles, tallers i zona de pícnic pel públic familiar.

Com a novetats d’aquesta edició, la Torre del Llimó estarà oberta i integrada dins l’espai medieval. L’equipament es convertirà en un centre d’emprenedoria medieval amb una mostra d’oficis tradicionals, tallers infantils d’oficis (vidrier, torner, pastisser, ferrer i cisteller), un campament medieval i una exposició d’armes, armadures, cascs i cuirasses.

A més, al pavelló cobert hi haurà un estand de la Torre del Llimó amb informació sobre els espais de coworking i un sorteig de dues estades de dos mesos en aquest nou servei municipal. Els més petits podran participar en un taller de sensibilització d’emprenedors. Pl. Ajuntament, 4 – 43850 Cambrils (Tarragona) – Tel.: 977-79 45 79 – Fax: 977-79 45 72 www.cambrils.org prs@cambrils.org

Per altra banda, l’espai institucional de la Fira enguany estarà dedicat a diversos aniversaris: els 20 anys de la Biblioteca i el Casal i els 60 anys nde la mateixa Fira Multisectorial i la Festa de la Vellesa.

Joan Pedrell serà el pregoner

Com ja és tradició, la setmana abans hi haurà el Pregó de la Fira. El pregoner d’enguany és el cambrilenc Joan Pedrell Font, actual jutge de pau de Cambrils, antic propietari del restaurant Joan Gatell i gran abanderat de la gastronomia de cambrils per vocació i devoció. L’acte tindrà lloc al Casal Municipal de la Gent Gran el proper dia 28 de maig a les 12 hores.

A continuació es realitzarà l’elecció de les pubilles i els hereus de Cambrils, a més de l’homenatge a les empreses o entitats que fan anys acabats en 0 o 5 i les que es van implantar al municipi fa 50 o més anys.

La inauguració de la Fira es portarà a terme el divendres dia 2 a les 12hores i anirà a càrrec del Secretari d’Empresa i Competitivitat de laGeneralitat de Catalunya,  Joan Aregio.

Altres activitats consolidades

Entre les activitats paral·leles ja consolidades destaca l’espectacle de La Teca Teatre, que enguany recollirà donatius d’un euros per Càritas; el Concert Jove de la Fira, que anirà a càrrec de Roba Estesa i Vivèrrids; la fira d’atraccions a la riera d’Alforja; l’exposició de cotxes antics a l’espai Àgora de la Fira a càrrec del Club de Vehicles Antics de Cambrils, i l’Homenatge a la Vellesa, que arriba a la 60a edició.

També hi haurà espais musicals, la diada castellera, el mercat medieval, espectacles i animacions teatralitzades i l’espai infantil de la torre del Setge amb tallers de manualitats i contacontes, recorregut de jocs gegants i escola de cavallers.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.