L’exposició de fotografies antigues “Anem a la platja!” arriba a la Torre del Port de Cambrils

expoplatja

La mostra itinerant recull imatges d’estiueig d’abans de l’arribada del turisme. La inauguració es portarà a terme dimecres 28 de juny, en el marc de la Festa Major de Sant Pere.

Aquesta setmana arriba a Cambrils una exposició de fotografies antigues en blanc i negre sobre els nous usos de la costa a partir de mitjans segle XIX. Es tracta de la mostra itinerant “Anem a la platja!” que s’inaugura el dimecres 28 de juny a les 20h a la Torre del Port, dins els actes de la Festa Major de Sant Pere de Cambrils.

L’acte s’ha inclòs a la programació gràcies a la cessió de l’exposició per part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, de la qual el Museu d’Història de Cambrils n’és membre. Aquesta xarxa museística, encapçalada pel Museu Marítim de Barcelona, va escollir el concepte d’estiueig, amb banys de salut i el lleure vora mar, com element comú a tota la costa catalana.

Les fotografies capten com evoluciona aquest concepte de diferent manera segons els indrets, prenent importància davant el treball quotidià d’anar a la pesca o a comerciar com a úniques utilitats que havia tingut la mar fins al segle XIX.

El visitant podrà contemplar una quarantena de fotografies que procedeixen de les col·leccions fotogràfiques dels propis museus de la Xarxa de Museus Marítims de la  Costa Catalana i dels arxius municipals de les ciutats on es troben els museus de la xarxa.

En el cas de Cambrils, les fotografies escollides provenen de l’Arxiu Municipal de Cambrils, fruit d’una tria general que agafa el període comprès entre el 1900 i la dècada dels 50, que marca l’arribada dels primers turistes a les nostres costes.

Aquestes exposicions volen difondre el patrimoni marítim dels museus catalans arran de mar, des d’Amposta a Cotlliure. La proposta es basa en una selecció molt acurada de les fotografies (algunes estereoscòpiques) que busquen despertar la sensibilitat de l’espectador, alhora que mostren la realitat d’una època determinada. La fotografia és un testimoni fidel del nostre passat i la intenció és que l’exposició tingui un format a mode d’àlbum fotogràfic.

Els dies 29 de juny al matí i el cap de setmana del 1 i 2 de juliol la Torre del Port realitzarà portes obertes en motiu de la Festa Major de Sant Pere i permetrà l’accés lliure a tots els visitants. A partir del dia 4 de juliol i fins el 11 de setembre, la mostra es podrà veure en l’horari habitual d’estiu amb obertura de l’edifici de dimarts a diumenge.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.