Fundació Repsol llença eWorld, un programa educatiu digital sobre energia i canvi climàtic

eWorld Repsol

El programa es dirigeix a alumnes de secundària i està disponible de forma gratuïta pels centres educatius

La Fundació Repsol posa en marxa el projecte eWORLD, una iniciativa educativa digital pensada per estudiants de secundària, que permet als professors treballar en l’aula els Objectius de Desenvolupament Sostenible, mitjançant continguts sobre energia i canvi climàtic. Els continguts estan adaptats al currículum escolar i ofereix diferents materials descarregables i recursos per alumnes i docents.

El programa ofereix als professors un format dinàmic i interactiu per tractar aspectes claus pel futur com els reptes energètics, les diferències entre canvi climàtic i qualitat de l’aire o la mobilitat sostenible. S’estructura en cinc capítols (energia; canvi climàtic i qualitat de l’aire; mobilitat sostenible; disseny d’un model energètic mitjançant uns simuladors i reflexió final), que el professor podrà treballar des de diferents assignatures de ciència, com Física i Química, Tecnologia, Biologia i Geografia, de forma flexible i independent en funció de les necessitats de l’aula.

En el disseny del projecte han format part experts en educació, com Chema Lázaro i Javier Espinosa, tots dos Premi Nacional d’Educació, i Juan Núñez, pedagog especialitzat en innovació educativa. Segons explica la Fundació Respsol, s’han introduït les últimes tendències metodològiques educatives, com l’aprenentatge col·laboratiu o per projectes i les dinàmiques basades en el joc. Tanmateix, els continguts han estat elaborats en col·laboració amb experts de Repsol en l’àmbit d’energia, innovació i sostenibilitat.

Una de les novetats del projecte és que introdueix la narrativa immersiva, on els alumnes esdevenen protagonistes. Les activitats estan guiades per Álex, una estudiant universitària que requereix la col·laboració dels alumnes per realitzar una sèrie de reptes relacionats amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Organització de les Nacions Unides en el marc de l’Agenda 2020.

El programa ja es troba disponible a la web www.fundacionrepsol.com i pròximament també a la plataforma de col·laboració Teams de Microsoft. La incorporació és oberta a tots els centres educatius de secundària i és gratuïta. Durant el desenvolupament del programa, tots els participants comptaran amb el suport d’una assessoria pedagògica.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.