L’Ajuntament renova el servei de recollida d’animals abandonats per fomentar l’adopció

Cartell de la campanya ¨No et perdis pel xipatge de gossos Reus

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, que gestiona el servei, es fixa com a objectiu augmentar el nombre d’adopcions dels animals recollits a Reus

L’Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del nou contracte del servei de recollida, acollida i manteniment d’animals abandonats, ferits i morts, amb l’objectiu de renovar el servei i fomentar l’adopció. Una de les novetats que incorpora el nou contracte és que l’empresa adjudicatària haurà de tenir actualitzada la informació del registre d’animals en procés d’adopció i fer-ne difusió a través d’una pàgina web i de les xarxes socials.

El contracte tindrà una vigència de dos anys, prorrogable a dos més, any a any, i un pressupost anual de la licitació de 103.420,28 euros. El termini de presentació d’ofertes és fins el 18 de juny.

El nou contracte compta amb novetats en relació al servei actual amb l’objectiu de millorar el control i el benestar dels animals. Així, es portarà a terme un control mes exhaustiu de les entrades i sortides dels animals; s’ampliarà l’horari d’atenció al públic; s’obliga a disposar d’un servei veterinari d’urgències, ja sigui propi del centre o extern; i s’incrementa la tipologia de testos de salut que es faran als animals abandonats recollits.

Les instal·lacions del centre d’acollida d’animals hauran d’estar dimensionades per a poder acollir permanentment 150 animals. Les construccions, instal·lacions i equips hauran de garantir unes bones condicions higièniques i zoosanitàries. Haurà de disposar del número d’espais adients en funció de les necessitats del servei. La superfície mínima per animal major de 25kg serà de 5m2. La previsió de recollida és de 300 gossos anuals i de 25 gats a l’any. Els espais hauran de donar unes condicions de vida adequades pels animals per la qual cosa hauran d’estar ventilades, amb bones condicions de llum, de humitat i protegides contra la intempèrie mitjançant aixopluc.

El 72% dels animals recollits, recuperats o adoptats

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, que gestiona el servei, es fixa com a objectiu augmentar el nombre d’adopcions dels animals recollits a Reus.

Actualment, segons dades de 2019, el 72% dels animals recollits a la via pública són recuperats pels propietaris o adoptats. El servei va recollir l’any passat un total de 361 animals. La gran majoria són gossos (248), seguits de gats (23) i d’una variada llista d’espècies que inclou ocells, ponis, galls, serps, conills, tortugues, oques o cabres. El número de serveis es va reduïr lleument respecte el 2018, quan es van recollir 393 animals de la via pública.

El 72% dels gossos i gats recollits són recuperats, ja sigui pels seus propietaris o en adopció. El destí dels gossos recollits és el següent:

  • Recuperacions per amo: 128
  • Adopcions: 56
  • Permanència a gossera: 31
  • Morts naturals: 19
  • Eutanàsies: 12

Mentre que el destí dels gats recollits és el següent:

  • Recuperacions per amo: 3
  • Adopcions: 8
  • Permanència a gossera: 3
  • Morts naturals: 8
  • Eutanàsies: 1

Els casos de morts naturals i eutanàsies fa referència a animals recollits greument ferits per atropellament o accident, o malalts en fase molt avançada, el que els pot provocar la mort posteriorment a la seva recollida i en altres casos s’ha de realitzar l’eutanàsia atès el seu mal estat sanitari.

Finalment, pel que fa al servei de recollida d’animals morts, durant el 2019 s’han recollit 34 animals, entre els quals 25 gats, 3 gossos, 2 cabres, així com 2 ocells, un conill i una guineu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.