Futur nou Mercat del Carrilet

El consell d’administració de Reus Mobilitat i Serveis acordarà el dijous, 22  de setembre autoritzar a l’empresa municipal la compra d’una nau ubicada a l’avinguda del Carrilet, 20, amb l’objectiu de construir-hi el nou Mercat del Carrilet.

Reus Mobilitat i Serveis ha fet una proposta de compra de la finca, a l’espera de la signatura del contracte de compra-venda, per un import de 850.000 euros.

L’Ajuntament porta temps treballant en l’opció del nou mercat; i ho ha estat fent de manera paral·lela al projecte de transformació urbanística del Carrilet i entorn, actualment ja en fase de licitació la redacció dels documents urbanístics i arquitectònics.

La compra de la nau és una oportunitat mantenir una activitat viable de mercat a la zona del Carrilet:

  • Les concessions als paradistes del mercat actual van acabar el juny de 2019, i la prorroga caduca el juny de 2024. Qualsevol actuació en aquest espai ha de contemplar la reforma del mercat, l’aparcament, de l’estació de busos i altres edificacions i equipament, amb costos i terminis que no els fan viable.
  • L’habilitació del mercat al nou emplaçament implica tràmits, costos i un horitzó temporal viables i molt més reduïts. La compra de la nau és una oportunitat única, ja que a la zona d’influència del mercat no hi ha altres immobles disponibles amb característiques similars.

El nou emplaçament millorarà l’atractiu comercial del mercat:

  • La nau està situada a l’avinguda del Carrilet, en una zona molt cèntrica i a la mateixa zona d’influència de l’actual Mercat del Carrilet: genera clients nous i facilita el manteniment dels actuals clients. L’entorn de l’edifici és molt favorable per una ubicació comercial: es troba situat al centre del barri del Carrilet, en un entorn d’habitatges de primera residència, comerços, bars, cafeteries i terrasses i altres serveis (parc infantil, gimnàs, perruqueries, farmàcia, entitats bancàries, església, institut, escola, etc.
  • La nau està situada a tocar de l’aparcament subterrani Carrilet, el que garanteix les sinergies entre els dos equipaments municipals. El pàrquing Carrilet està situat a la mateixa avinguda del Carrilet, amb dos accessos per a vianants molts propers a l’edifici, una d’elles a pocs metres de l’entrada principal de l’immoble. Aquesta proximitat, facilita que clients i ciutadans que venen en cotxe puguin estacionar els vehicles just a sota. Aquest servei també és un focus d’atracció per a nous operadors i clients del mercat.
  • L’edifici compleix amb les característiques idònies per poder desenvolupar l’activitat de mercat municipal. Disposa d’una planta quadrada amb grans obertures al carrer, sostres elevats, entrada de llum natural de l’exterior i fàcil accés des de la mateixa avinguda del Carrilet.
  • La mida de l’immoble facilita la ubicació d’un espai comercial amb parades de productes frescos de mercat, un supermercat d’autoservei, un operador destinat a la restauració, amb espai complementari per destinar a serveis i a zones comunes. Disposa de 2.074 m2 construïts i 1.873 m2 útils per a espai de venda; una superfície semblant a la de les actuals instal·lacions del mercat.

Propers passos
Una vegada el consell d’administració de Reus Mobilitat i Serveis aprovi  l’autorització de compra de la nau, els propers passos a fer seran els següents: ratificació de l’acord per part de la Reus Serveis Municipals, constituïda com a Junta General; confirmació de l’acord de compra-venda amb la propietat de la nau; i signatura del contracte de compra-venda.

A partir de llavors, Reus Mobilitat i Serveis podrà començar a redactar el projecte arquitectònic i iniciar la comercialització dels espais de l’equipament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.