Nova temporada de l’Associació de Concerts

L’Associació de Concerts de Reus ha presentat una nova temporada de programació que compta amb 33 activitats i que inclou les col·laboracions amb la Fundació Teatre Fortuny, El Círcol de Reus, Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Joventuts Musicals de Catalunya i coproduccions amb el Festival Accents i Associació Joan Man én de Barcelona. 

Una de les novetats és que el compositor reusenc Joan Magrané serà el nou Compositor Resident de l’entitat per aquestes properes temporades on algunes de les seves obres seran interpretades per diversos artistes i orquestres. De la mateixa forma, l’Observatori Cultural li dedicarà un monogràfic on ell mateix parlarà de la seva producció musical i de les obres seves que s’interpretaran al llarg de la temporada.

Joan Sas, president de l’Associació de Concerts, ha manifestat que “com no pot ser d’altra manera, a l’Associació sempre mirem cap al futur. Fruit d’això és la creació de l’Ensemble Vocal Felix Mendelssohn, dirigit pel reusenc Albert Galcerà i el Quartet Telemann, quartet de corda on el violinista també reusenc Pau Fogàs n’és el seu primer violí i director artístic. D’aquesta manera a la nostra entitat ampliem horitzons artístics i de producció liderats per grans músics de la nostra ciutat”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha volgut remarcar que “es tracta d’una programació excepcional per a una temporada excepcional” i ha volgut felicitar la tasca de l’entitat que “contribueix i possibilita que l’oferta cultural a la ciutat de Reus sigui encara més gran”. 

Com a eix central de la programació hi haurà l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, sota les batutes de l’uruguaià Diego Naser, els mexicans Eduardo Álvarez i Rodrigo Macías i la directora assistent Lorena Escolar, que s’acomiadarà amb aquest concert de la seva residència d’aquestes dues darreres temporades amb l’Associació. Uns programes ben diferents on es podrà gaudir de la música universal de Vivaldi, Bach, Haydn, Mozart i Schönberg, entre d’altres.

La col·laboració iniciada la darrera temporada entre l’Associació de Concerts i la Fundació Teatre Fortuny que donà peu a la creació del Cicle de Concerts de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, enguany es transforma amb el nom de Cicle Xavier Blanc de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, en record al músic i “ànima màter” de la Camerata Xavier Blanc que va morir fa gairebé un any, i també a la participació de l’entitat en la Gala Internacional de Dansa Roseta Mauri.

La temporada començarà amb el reusenc Fito Luri en un concert en coproducció amb el Festival Accents. Hi haurà també l’actuació de Las Migas, grup femení de flamenco-jazz que està revolucionant l’escena musical nacional i internacional, també en coproducció amb el Festival Accents; l’Orquesta Carlos III del Real Coliseo del Escorial que sota la direcció de Juan Manuel Alonso es presentarà per primera vegada a Catalunya amb obres de Granados, Pedrell i Mompou entre d’altres compositors.

El dissabte 26 de novembre començarà un nou minicle que porta per nom “Un Nadal de música!” on hi haurà l’actuació de l’Original Sountrack Orchestra, l’Escolania de Montserrat en el Concert de Nadal que tindrà lloc a la Prioral de Sant Pere, la Banda Unió Musical de Tarragona + Cobla Reus Jove, el Kambrass Quintet i  l’Orquestra Simfònica del Vallès en el ja tradicional i festiu Concert de Cap d’Any.

Al Teatre Fortuny també hi haurà la presència del baríton veneçolà Gaspar Colón que canta amb freqüència amb l’Orquestra Filharmònica de Los Ángeles, Simfònica Simón Bolívar, Teatro alla Scala i els pianistes Noelia Rodiles i David Boldrini.

En el cicle de cambra al Círcol actuarà el jove violista de gamba Miguel Bonal, el pianista mexicà David Rodríguez de la Peña, la jove violinista de les nostres contrades Inés Issel, l’Ennèagon Ensemble, el pianista Àlex Alguacil, el duet format per la violinista Kalina Macuta i el pianista Daniel Blanch en un concert en coproducció amb l’Associació Joan Manén de Barcelona i el finalitzarem amb un recital de la violinista albanesa Abigeila Voshtina.

Jordi Freixas, programador i membre de la junta, ha explicat que “a l’Associació de Concerts de Reus ens estem engrandint, modernitzant, adaptant-nos a les exigències actuals i sent molt sensibles amb tots els temes socials de la societat actual. Si la darrera temporada fèiem ressò de la nostra directora assistent Lorena Escolar, enguany podem també dir que la dona compositora tindrà un paper molt important en aquesta temporada, ja que en els concerts de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus s’interpretaran en cada un d’ells obres de la catalana Anna Cazurra, Mariana Martínez, Rebecca Clarke i Maddalena Laura Lombardini. Tanmateix la nostra entitat també col·labora en el concert benèfic organitzat pel Círcol de Reus a favor de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. A l’Observatori Cultural, coordinat per la Núria Puig, tindrem la presència de noms tan il·lustres com el dramaturg reusenc Francesc Cerro Ferran, l’abans esmentat Joan Magrané i també els directors dels Conservatoris de Reus i de Vila-seca, Rosanna García i Josep Solórzano que ens parlaran sobre “Música i educació”.

La temporada finalitzarà amb el Cicle de Primavera a la Prioral de Sant Pere, que es va iniciar la darrera temporada amb gran èxit i on es podrà escoltar de l’estrena del Quartet Telemann de l’Associació de Concerts de Reus, l’Orquestra de la URV, l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus dirigida per Lorena Escolar i Joel Bardolet com a concertino-solista-director i finalitzarà amb l’Ensemble Vocal Felix Mendelssohn de l’entitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.