Implants dentals cigomàtics

Policlínic Simonet Reus

Una nova i revolucionària tècnica per la col·locació d’implants en pacients amb una gran atrofia òsea (que no tenen qualitat ni quantitat d’os maxiliar suficient per a suportar uns implants dentals corrents) són implants cigomàtics. Consisteix en fixar els implants al pòmul (os cigomàtic o malar) i es fa servir en aquells pacients que les tècniques de regeneració òsea, com empelts, no garantitzen els resultats desitjats.

A diferència d’un implant convencional (que es fixa sobre l’os maxilar superior que forma part de l’esquelet de la cara), els implants cigomàtics es fixen en diagonal i a l’os malar o cigomàtic (que es un petit os situat a la galta). Aquesta tècnica té fins i tot més fiabilitat que l’elevació i els resultats tenen més predictibilitat.

La intervenció es realitza amb anestèsia i depenent de cada cas pot ser conscient, local o fins i tot general. Dependrà de diversos factors, per exemple, si es combinen implants cigomàtics amb altres implants. Com a conseqüència de la seva complexitat, aquesta cirurgia es reserva per a rehabilitacions completes de l’arcada superior que no presenten bons pronòstics amb implants convencionals degut a la seva casuística de manca d’os maxiliar o deficient qualitat òssea.

L’èxit del tractament a llarg termini és molt alt i ofereix una solució real als pacients, a més de l’avantatge afegida que permeten la càrrega immediata de pròtesis. Primer es fixa una pròtesis provisional que permet al pacient sortir de la consulta amb la nova dentadura i que en cap moment es vegi sense dents. Un cop hagi cicatritzat la geniva i l’os estigui recuperat es substitueix la pròtesi dental provisional per la fixa i definitiva

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.