Inauguració de la nova edició del FEC FESTIVAL, al teatre Bartrina.

Del 29 de Març fins a l’1 d’Abril se celebrarà al teatre Bartrina de Reus el FEC FESTIVAL, festival europeu de curtmetratges.

El FEC Festival va néixer en 1998 en la localitat de Cambrils com a mostra de curtmetratges estatals; en 2002 el certamen va créixer i es va convertir en festival europeu, compartint dues seus: Cambrils i Reus. Des de l’any 2013 el FEC Festival s’ha desplaçat a la localitat de Reus on té lloc el certamen cada any, a mitjan març.
El FEC Festival té una secció competitiva, amb curtmetratges europeus contemporanis, i una sèrie d’activitats paral·leles: seminaris, exposicions, tallers o projeccions especials.

A més, el FEC Festival és un espai on no només es poden veure els millors curtmetratges europeus de cada any, sinó també un lloc de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema. La majoria de directors europeus acudeixen al FEC a presentar les produccions que tenen a concurs. Un jurat europeu de qualitat procedent del món del cinema, les arts o la cultura fan del FEC un festival amb un criteri personal i únic en el panorama de festivals de cinema, amb especial atenció a la qualitat artística i autoral dels curtmetratges.

Des de l’any 2005, el FEC Festival forma part de la Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya (CI&VI) i és un dels festivals de referència en la selecció de candidats dels premis “GOYA” al millor curtmetratge.

El FEC Festival va explicar la col·laboració del director de cinema Bigas Lluna des de l’inici del certamen i fins a la seva mort el passat 2013. El llegat de Bigas Lluna , no obstant això, continua viu en el FEC a través del premi que porta el seu nom.

Programa: 

Programa FEC FESTIVAL

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.