PROJECCIÓ DE ‘JULIA IST’, PRIMER LLARG DEL CICLE ‘WOMEN ON FIRE’

PROJECCIÓ DE 'JULIA IST', PRIMER LLARG DEL CICLE 'WOMEN ON FIRE'

La meitat de pel·lícules que projectem al Festival REC estan signades per dones, però les escollim simplement per la seva qualitat

La projecció del llargmetratge ‘JULIA IST’ d’Elena Martín obre el cicle ‘WOMEN ON FIRE’ del Festival REC i omple l’Auditori CaixaForum

Quatre pel·lícules. Quatre òperes primes que retraten el món des de la perspectiva singular de les seves directores. Aquesta és l’essència del cicle inaugural del Festival REC d’enguany, que durant aquest mes de novembre –i setmanes abans de l’edició d’enguany– ofereix quatre films signats per directores que reflexionen sobre el món que ens envolta.

“La meitat de pel·lícules que projectem al Festival REC estan signades per dones, però les hem escollit simplement per la seva qualitat”, així de contundent es va mostrar aquest dimarts el director artístic del Festival REC, Javier García Puerto, durant la presentació de JULIA IST, el primer fil del cicle WOMEN ON FIRE, que durant quatre edicions durà a Tarragona òperes primes de directores que ens traslladen a diferents realitats protagonitzades per dones que habiten en diferents angles de la realitat, una proposta cultural que s’obre a totes aquelles persones interessades a investigar nous mons.

La presentació d’aquest dimarts va comptar amb la presència de la directora de la pel·lícula, Elena Martín, que va agrair la presència del públic i va avançar que el llargmetratge descriu “les contradiccions del món Erasmus i de la primera experiència fora de casa i dels reptes que suposa”. Junt amb Martín, la presentació també va comptar amb les aportacions de la integrant de l’equip del REC Helle Kettner, que va posar en relleu “la qualitat de la pel·lícula i les situacions de repte i canvi que mostra”.

Sobre JULIA IST: (Espanya, 90′, 2017), dirigida per Elena Martín.
Elena Martín, protagonista de ‘Les amigues de l’Àgata’, passa a la direcció en un nou film generacional que també dirigeix i co-guionitza. El film capgira les visions alegres i despreocupades de les estades estudiantils Erasmus, presentant-nos la crua experiència de la protagonista en un Berlin hivernal. Aquesta producció emergeix dun projecte de final de carrera i mostra amb agudesa i recursos austers com la Júlia senfronta al peatge de la independència per primera vegada. 

La pel·lícula va ser seleccionada com a Millor Pel·lícula i Direccció ZonaZine al Festival de Màlaga 2017 i també ha format part del Primer test, el laboratori de films en producció del Festival REC.

Sobre el cicle WOMEN ON FIRE
Un any més el REC presenta el seu focus especial al CaixaForum. En aquesta selecció, el Festival REC presenta quatre llargmetratges. Òperes primes. Realitzades amb intel·ligència i habilitat. I signades per fantàstiques directores, que resulta que són dones. Si visquéssim en un món equilibrat, aquesta darrera informació no seria rellevant perquè ningú no es plantejaria que el talent pogués tenir sexe i gènere.

Des del REC, fa temps que les directores són una aposta ferma de la nostra programació, i ara fa cinc anys oferíem també un cicle especial titulat GIRLS ON FIRE. Un festival dedicat al talent emergent no pot permetre’s obviar els magnífics treballs de tantes dones al cinema. Ara, esperem haver estat capaces de madurar la proposta i, amb WOMEN ON FIRE, estar a l’altura del que les directores ofereixen al panorama cinematogràfic.


Properes projeccions del cicle WOMEN ON FIRE a lauditori CaixaForum de Tarragona
Dimarts 14 de novembre: RARA
El film ens mostra la pressió que pateix una família feliç que no viu subjecta a la norma a través dels dies en què la Sara es fa gran i conscient de la intolerància del seu entorn

Dijous 23 de novembre: CHAVELA
La carismàtica figura de Chavela Vargas i les seves apassionades composicions són el centre d’aquest documental, imperdible per als amants de la cantant i de les bones històries.

Dijous 30 de novembre: LESTIU DE LA SANGALIÉ’ 
La Sangailé viu fascinada per les avionetes d’acrobàcies i, malgrat tot, és incapaç d’enlairar-se. Les seves pors es guareixen quan coneix l’Austé, una hostessa de vol que no s’espanta per res.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.