Infants i joves del programa «Conviu l’Estiu» proven el bàsquet adaptat amb el Club Costa Daurada

Activitats del programa Conviu l'estiu

Uns 35 infants i joves que participen de les activitats que el programa «Conviu l’estiu» fa a l’Escola Ciutat de Reus, al barri Gaudí, han provat aquest dimecres 24 de juliol el bàsquet adaptat, en el marc d’una proposta participativa sorgida d’un dels pares de fills que assisteixen a les activitats socioeducatives i que és membre del Club Costa Daurada. «Conviu l’estiu» és un programa organitzat per la regidoria de Benestar Social per oferir activitats d’estiu a infants amb risc de vulnerabilitat social. Les activitats del programa tenen enguany com a temàtica l’esport. Fruit de la proposta, l’equip del club ha fet una exhibició de bàsquet adaptat, i els infants i joves han practicat aquest esport amb cadira de rodes. Abans, s’ha passat un vídeo per tal de conscienciar sobre les conseqüències dels accidents de trànsit.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera molt positiva aquesta activitat, tant pel que fa a l’educació en el respecte i la inclusió de les persones amb discapacitat com en l’àmbit de l’educació viària: «avui una trentena d’infants i joves de la ciutat han après que les persones amb cadira de rodes també gaudeixen de l’esport i que cal anar amb compte a la carretera. Segur que aquesta experiència l’expliquen als seus familiars i amics i la recordaran quan siguin persones adultes».

Aquest estiu, a través del programa «Conviu l’estiu», de l’1 de juliol al 16 d’agost, de dilluns a divendres de 9 a 13 h, s’ofereixen 150 places setmanals durant el mes de juliol i 70 durant l’agost adreçades als infants de Reus d’edats entre els 3 i els 12 anys. La Regidoria de Benestar Social organitza aquest programa a diversos punts de la ciutat, per tal d’estendre per tot el municipi l’oferta socioeducativa.

Les diverses propostes lúdiques que es realitzen són, entre altres, activitats aquàtiques a les piscines municipals i del Club Natació Reus Ploms, activitats de circ al Giny, el Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, i activitats hípiques a les quadres Mas Tallapedra i d’en Blai. Unes activitats lúdiques i aquàtiques que enguany giren al voltant de l’esport, en sintonia amb Reus ciutat del bàsquet català 2019.

Per accedir a aquestes activitats socioeducatives que es fan durant l’estiu a l’Escola Ciutat de Reus, l’Escola Eduard Toda i el Centre Cívic Migjorn tenen prioritat els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social.

A més d’aquest programa, la Regidoria de Benestar Social facilita l’accés a 80 infants a les places dels Casals d’Estiu que organitza la Regidoria de Cultura i Educació als centres educatius de la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.