Reus dóna la benvinguda als nens saharauís que han vingut al Camp de Tarragona

Recepció institucional nens saharauís 2019

L’Ajuntament de Reus ha organitzat aquest dimecres a la tarda un acte de benvinguda als nens i nenes saharauís i a les famílies d’acollida del Camp de Tarragona que aquest estiu participen en el projecte Vacances en Pau. L’acte ha estat presidit per la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i ha comptat amb l’assistència també de Mah Lahdih, delegat del Front Polisario, i de Jaume Duran president de l’Associació Hammada. Després d’un berenar de benvinguda, tots els assistents han visitat el Gaud&ia cute; Centre.

L’Ajuntament de Reus col·labora amb el projecte Vacances en Pau, que coordina l’Associació Hammada i la Delegació del Front Polisario a Catalunya. El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.

És un projecte de sensibilització política i social, organitzat i coordinat pel Ministeri de Joventut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), la Delegació del Front Polisario a Catalunya i les Associacions i ONGD solidàries amb el poble sahrauí. A Reus l’ONG encarregada és Hammada, Amics i Amigues del Poble Sahrauí.

Vacances en Pau fa possible que, durant dos mesos, nens i nenes sahrauís, d’entre els 10 i 12 anys, surtin dels campaments de població refugiada de Tindouf (Algèria) i siguin acollits per famílies catalanes durant l’etapa estival.

Els objectius del projecte són:

  • Transmetre a la ciutadania i als poders públics la urgència de resoldre de forma justa i definitiva la situació en que es troba el Sàhara Occidental.
  • Allunyar als menors de les duríssimes condicions climàtiques dels campaments, especialment a l’estiu.
  • Realitzar als menors un complet reconeixement mèdic.
  • Facilitar l’apropament entre cultures.
  • Crear vincles familiars durant l’acolliment que perduraran una vegada els infants tornen als campaments.

L’Ajuntament col·labora en aquest projecte a través d’un ajut que serveix per pagar els bitllets d’avió i/o el transport a l’aeroport, i a banda, es fa l’acte de benvinguda i visita al Gaudí Centre, la participació dels nens acollits a la ciutat als casals d’estiu i també accés a les piscines municipals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.