IV Festa dels Indians

Parc Samà

Els pròxims dies 18 i 19 de juny, el Parc Samà celebrarà la IV Festa del Modernisme i els Indians. La jornada comptarà amb actuacions teatralitzades i música en viu en diversos espais del parc. Amb l’objectiu de fomentar l’ambient dels antics indians, s’oferirà un descompte del 50% en l’entrada als visitants que acudeixin vestits de blanc. A més, s’inaugurarà el laberint que cada any es planta en aquest jardí històric de Cambrils, i que enguany estarà centrat en la figura del tarragoní Miquel Ballester.

Aquest navegant i comerciant va ser un dels pioners en la producció de canya de sucre al Carib. Segons fray Bartolomé de las Casas, va néixer a Tarragona a mitjan segle XV, mentre el seu pare residia temporalment en aquesta ciutat al servei del rei Joan II.

Ballester va exportar el cultiu de la canya de sucre des de Mallorca, l’illa originària de la seva família. Va ser un gran amic de Cristòfor Colom, li va acompanyar en el seu segon viatge a Amèrica, i es va convertir en el seu missatger de confiança davant els Reis Catòlics. Va ser nomenat alcaide de la fortalesa de Concepción de la Vega Real, al nord-oest de Isabela la Nueva (actual Santo Domingo), i va haver de liderar la seva defensa enfront de l’exèrcit rebel de Francisco Roldán.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.