Jornada #ReusEmpresa «Drons: sector emergent»

La regidoria de Promoció Econòmica i l’Aeroclub de Reus organitzen una jornada dedicada al sector aeronàutic que es realitzarà aquest dijous 25 de maig, a les instal·lacions de l’Aeroclub. La sessió, que té com a títol genèric «Drons: sector emergent», començarà a dos quarts d’una del migdia i constarà de dues conferències. En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, «aquesta és la primera d’un seguit d’accions destinades a promoure un sector econòmic de la ciutat com és l’aeronàutic, que té un gran potencial de creixement».

La primera de les conferències anirà a càrrec de Pepa Sedó, directora de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat qui parlarà d’«Aplicacions dels drons, realitat i noves possibilitats». Amb una àmplia experiència en projectes de I+D i transferència tecnològica, Sedó va treballar durant més de 8 anys com a cap de la Unitat Aeroespacial i Comunicacions Atos Origin i en els darrers 6 ha centrat en la seva tasca a Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya que aplega més de 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i que dóna servei a més de 1.000 empreses.

Entre els projectes que explicarà Pepa Sedó destaca el projecte europeu ARSI a través del qual s’ha dissenyat i provat un dron per examinar la xarxa de clavegueram de Barcelona i que entrarà en funcionament a partir del 2018. A més, presentarà el projecte Icarus, centrat en drons per a rescats. Es tracta d’un projecte basat en el fet que els drons poden arribar a llocs de difícil accés, identificar siluetes per la calor i enviar imatges en temps real al centre de control de manera que es puguin prendre decisions amb molta més informació.

La segona xerrada la farà el cap d’escola i instructor de vol de l’Aeroclub de Reus, Carlos Cabrera, i se centrarà en l’«Evolució tecnològica i legislació dels drons». Des de l’Aeroclub s’ha iniciat una tasca de conscienciació amb la voluntat de fer entendre que els drons no són joguines, sinó aeronaus no tripulades que operen dins d’un espai aeri regulat. Durant la xerrada s’explicaran alguns aspectes de la normativa vigent.

El programa previst és el següent:

  • 12.30 h Inauguració a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza.
  • 12.40 h Conferència: «Aplicacions dels drons, realitat i noves possibilitats», a càrrec de Pepa Sedó, directora de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat.
  • 13.15 h Presentació: «Evolució tecnològica i legislació dels drons», a càrrec de Carlos Cabrera, cap d’escola i instructor de vol de l’Aeroclub de Reus.
  • 13.30 h Cloenda a càrrec d’Enric Morralla, President de l’Aeroclub de Reus.

La inscripció a la jornada és gratuïta i es pot formalitzar fins al mateix dijous enviant un correu a reusempresa@reus.cat

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.