La XXI Caminada Reus-Prades-Reus celebra enguany el I Trail running, el 4 de juny

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidora d’Esports, col·labora amb l’Associació Excursionista Catalunya de Reus en l’organització de la Caminada de Reus-Prades-Reus. El diumenge 4 de Juny se celebra la 2a edició de la caminada; una marxa amb un recorregut de 54,800km amb un desnivell acumulat de 2.950m. Durant els darrers anys s’ha plantejat al peu, però aquest any, com a novetat, hi ha l’opció de fer-la corrents. Serà la primera edició del Trail Running.

La sortida està programada des de les piscines municipals a les 7:00h i comptarà amb la presència del regidor d’Esports, Jordi Cervera, qui tallarà la cinta de sortida. La caminada està pensada per fer-la en unes 12,5 hores amb un ritme de marxador normal, tot i que cada any el primer participant, que ho fa corrent, acostuma a arribar abans de les 12 del migdia. El darrer participant sol arribar a les 21:00h.

Els darrers anys s’ha arribat a quasi 1.000 participants la qual cosa fa que sigui tota una referència en les caminades de l’entorn. La participació està limitada a un mínim de 15 anys d’edat i sense límit per la màxima edat, havent-hi participants arribats a Reus que superen els 70 anys. Més d’un 85% dels participants que surten de Reus arriben a completar la prova, els que abandonen ho acostumen a fer a Prades.

Tot el recorregut està degudament senyalitzat amb cintes grogues de la federació, tot i que tots els participants rebran un mapa detallat a escala 1:25000 amb la descripció de l’itinerari, on s’identificaran tots els punts de pas, i punts d’avituallament, així com un telèfon de contacte en cas d’emergència, ja que hi haurà un servei d’ambulància al llarg de tot el recorregut.

En els avituallaments hi haurà aigua, begudes isotòniques, fruites, codonyat i fruits secs. Especialment n’hi haurà un amb entrepans a la zona de la font del Roure per l’esmorzar, i un altre a la plaça de Prades. A l’arribada es podrà degustar entrepans calents segons la demanda.

Els participants en el trail rebran premis als primers arribats, en funció de la categoria. S’entregaran els premis a les 15:00h, a l’arribada. Els participants en la caminada entraran en un sorteig de productes dels nostres patrocinadors.

Com els anys anteriors, a l’arribada hi haurà un servei, a càrrec del col·legi de Fisioterapeutes de Tarragona que oferirà massatges a tothom que ho demani.

Les inscripcions, amb un preu que oscil·la entre 12 euros (socis de l’entitat federats) fins a un màxim de 30 euros (no socis no federats) ja estan obertes via web a www.aecreus.cat, tot i que també es pot fer presencialment a les oficines de l’Associació (C/Orient nº 17, baixos) qualsevol dia laborable de 19:00 a 21:00h i també a la botiga Decathlon-Reus dins del seu horari comercial.

L’organització compta amb la col·laboració desinteressada de mes de 200 socis de totes les seccions de l’entitat al llarg dels diversos controls, sense els quals no seria possible realitzar la caminada, així com als nombrosos sponsors i/o patrocinadors, que la fan econòmicament sostenible i la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Esports, en la cessió de les instal·lacions de les piscines municipals, punt de sortida i d’arribada, així com tots els Ajuntaments que es troben en el recorregut: l’Aleixar, Vilaplana i la Febró, i Prades.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.