La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació inicia a Prat de Comte la seva estada anual i oferirà tres concerts gratuïts a Tarragona, Reus i Tortosa

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació

Una seixantena de joves músics dels tres conservatoris de la Diputació conviuen i comparteixen sessions de treball abans de les actuacions.

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona ha iniciat aquest dilluns a Prat de Comte la seva tretzena estada de convivència, que culminarà amb tres concerts gratuïts a Reus, Tarragona i Tortosa els dies 15, 16 i 17 de juliol respectivament.

Una seixantena d’alumnes dels conservatoris de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa participen en aquest projecte pedagògic que durant una setmana treballa i viu la música de manera conjunta i intensa. L’estada té lloc des d’avui dilluns, 10 de juliol i fins el dia 15, a l’alberg Ca la Jepa de Prat de Comte. La iniciativa permet als alumnes assajar i treballar coordinadament per poder formar una agrupació excepcional per les seves dimensions i nivell, preparar un repertori rellevant i actuar davant del públic sota la batuta d’un reconegut director. En aquesta ocasió, el director convidat a l’estada i encarregat de dirigir els concerts és Cristóbal Soler.  El treball preparatori amb l’alumnat està organitzat i coordinat per professors dels tres conservatoris.

Els concerts de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona tindran lloc els dies 15, 16 o 17 de juliol al Teatre Bartrina de Reus, a l’Auditori Diputació de Tarragona i al Teatre Felip Pedrell de Tortosa, respectivament. Tots els concerts tindran caràcter gratuït i començaran a les 19.00 hores.

 Programa

El programa escollit per als concerts és el següent:

1a Part:

  • V. Bellini (1801-1835) – Norma (Obertura)
  • G. Bizet (1838-1875) –  Carmen (Àries)
  • E. Granados (1867-1916) –  Goyescas  (Intermezzo)

2a  Part:

  • L. v. Beethoven – Simfonia núm. 5 en Do menor, Op. 67.

El director convidat

Amb una dilatada i reconeguda carrera professional i formació internacional, Cristóbal Soler és actualment director de l’Orquestra del Teatro de la Zarzuela a Madrid; ha estat director convidat al capdavant d’orquestres com l’ORTVE, OBC Nacional de Catalunya, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra Simfònica de Bilbao, Real Orquestra Simfònica de Sevilla, Simfònica de Castella i Lleó, Simfònica de Navarra, de Granada OCG i la JONDE.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.