Xerrada inaugural i primeres exposicions de «Reus 1937. Mirant el cel, foradant la terra»

cartell_1937_nou

«Reus 1937. Mirant el cel, foradant la terra», el programa organitzat pel col·lectiu Mandríl·lia per recordar un dels episodis més convulsos que ha viscut la ciutat, els bombardejos de la Guerra Civil, s’inicia aquest dimecres, 12 de juliol amb l’obertura de les primeres expoicions i la xerrada inaugural. Amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, l’associació cultural ha preparat un programa d’activitats, que s’allargarà fins al diumenge dia 16, amb exposicions, conferències, vis ites, recreacions i un espectacle central, que es farà divendres i dissabte a les 11 de la nit, a la plaça del Mercadal.

El projecte compta amb la col·laboració de més d’un centenar de persones i desenes d’entitats, i pretén transformar els carrers a 80 anys enrere amb l’objectiu de crear consciència del període viscut, divulgar la història d’aquells fets en l’àmbit local i convidar a la reflexió. També es vol homenatjar de manera conjunta a les víctimes d’aquell temps, a través d’una activitat que vol mostrar la vida quotidiana de les persones i com els van afectar tots els esdeveniments de la Guerra Civil.

La xerrada inaugural es farà el dimecres 12 de juliol, a les 20h als Jardins de la Casa Rull i anirà a càrrec d’Ernest Benach, Roger Heredia i Toni Orensanz. La resta de dies i fins diumenge destaquen tres recreacions. Una es farà al Mercadal amb el “Campament de defensa passiva” que simularà la realització de les obres al refugi de la plaça, a partir de divendres i fins diumenge, i l’altra, que es farà el dissabte dia 15, a les 12:00h del migdia, a la plaça del Prim i que recrearà la “Marxa al front”. D’altra banda, es realitzarà una campanya de “Donació de sang al front”, una campanya real de donació de sang amb el Banc de Sang que es farà divendres dia 14, de 18 a 21h, a l’antic Hospital de Sant Joan.
A part de les exposicions i les visites dinamitzades que s’han prepa rat, destaca al programa l’espectacle central en el que teatre, testimonis, llums, projeccions i música en directe s’uniran per fer una performance que relata la dècada més convulsa viscuda a la ciutat de Reus.

Mandríl·lia Associació és una entitat cultural de la ciutat i en aquesta ocasió ha rebut la col·laboració, a part de l’Ajuntament de Reus en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, d’Aeroculb Reus, Bràvium Teatre, Amics del Cavall, Carrutxa, Ans Educació, Còdol Educació, Banc de l’ADN, Banc de sang i teixits, Centre de Lectura i, finalment, Biela Club.

Els actes previstos per aquest dimecres, 12 de juliol són els següents:

«80 anys enrere…». Exposició. L’impacte dels bombardejos en fotografies i documents. De dimecres12 a diumenge 16 a la plaça del Prim.

«Cartells republicans». Exposició. Cartells de propaganda de guerra i reregurarda. De dimecres 12 a diumenge16 a la plaça de Sant Pere.

«Reus sota les bombes». Exposició. Mostra que sintetitza el període de bombardeigs franquistes. De dimecres12 a dissabte15. Centre de Lectura. 10-14h i de 17-21h. Dissabte15, 11-14h.

«Desenterrant la memòria». Xerrada inaugural. Ernest Benach, Roger Heredia i Toni Orensanz. 20h. Jardins de la Casa Rull.

Programació Reus 1937. Mirant el cel, foradant la terra

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.