Joventut ofereix 200 places en 12 camps de treball a les comarques del Camp de Tarragona

La directora general de Joventut, Laia Girós, s’ha desplaçat al barri tarragoní del Serrallo  per presentar una de les novetats dels camps de treball a les comarques tarragonines, el camp de treball “Brigada de colors”. Acompanyada del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, del regidor de Joventut a l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, i del director de l’àrea social Combinats -l’entitat que gestiona “Brigada de colors”-, Jordi Collado, ha posat en valor el conjunt de l’oferta que durant els mesos d’estiu s’oferirà als joves d’arreu de Catalunya  i la importància  d’aquesta, no només pels joves que hi participen sinó també per les associacions del territori que les promouen i pel retorn a la societat  amb la tasca que s’hi desenvolupa. “No només parlem d’esbarjo sinó també d’aprenentatge. Parlem de joves implicats i solidaris que volen conèixer la realitat del país,  parlem de la recuperació del patrimoni i d’un impacte positiu al lloc on es desenvolupa“, ha destacat Girós. 

Per la seva part el delegat del Govern, Òscar Peris,  ha remarcat la importància de dur a terme una activitat, els camps de treball, més necessària que mai pel col·lectiu  de joves, amb  interacció i convivència  reduïda a mínims durant la pandèmia. “Cal posar en valor que l’any passat es van poder mantenir els camps de treball tot i el context i cal celebrar que enguany es recuperi l’oferta del 2019 amb 12 camps de treball, tres dels quals són novetat al territori“, ha  dit el delegat del Govern. 

Els camps de treball estan destinats a joves de 14 a 17 anys i enguany, per adaptar-se al context Covid, s’ha reduït el nombre de persones per grup, que serà d’entre 12 i 20, per facilitar unitats estables de convivència i grups estables amb un monitor. Els camps tenen una durada de 15 dies i un preu de 199 euros per participant. La Direcció General de Joventut aporta 94.770 euros als camps que es fan a la demarcació de Tarragona. Els camps concrets els organitzen diferents entitats gestores del territori i compten tots amb la col·laboració dels respectius ajuntaments.

Del total de 12 camps, n’hi ha vuit de medi ambient, un  de cultural i tres de patrimoni.

Novetats d’aquest estiu
Del total de l’oferta lúdica hi ha tres camps de treball que són novetat i 9 que tenen continuïtat. Entre les novetats hi ha el camp de treball “Brigada de colors” que es durà a terme al Serrallo i a la Part Baixa de Tarragona. El camp, gestionat per l’entitat Combinats i impulsat en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, serà un espai socioeducatiu en el que els joves desenvoluparan accions de carrer i de pintura mural per dignificar l’espai públic pintant de colors murs i persianes de locals, generant una nova imatge als carrer principals de la Part Baixa de la ciutat. Per altra banda, col·laborant amb associacions del territori, també  es desenvoluparà un mural al carrer amb persones amb diversitat funcional, analitzant artística i educativament com es poden desenvolupar accions de millora de la imatge col·lectiva i de l’espai urbà.

Entre les activitat que preveu el camp de treball també hi ha la participació a  festes del Carme (si les restriccions del PROCICAT ho permeten), col·laborant amb l’Associació de Veïns de El Serrallo i amb altres associacions vinculades a la cultura popular a l’ofici de la pesca.

Les altres dues novetats són :

“Els Guiaments, la rereguarda de la batalla de l’Ebre” (Els Guiamets  – Priorat) – Patrimonial
Rehabilitació de tres elements patrimonials que formen part de la història del poble en la rereguarda de la batalla de l’Ebre: el refugi civil antiaeri davant l’escola Sant Feliu, el refugi civil antiaeri de Cal Bessó i l’antic hospital de campanya Vil·la Enriqueta. També es realitzaran tasques de recuperació i senyalització de senders per al seu ús de lleure dins la Serra de Llaberia (en col·laboració amb el Consorci de la Serra de Llaberia).

“Donem Vida al Riu” (Sarral – Conca de Barberà) – Mediambiental
Recuperació i manteniment a la zona del riu Vallverd per afavorir la regeneració natural del riu, recuperar l’ecosistema propi de la zona, contribuir a l’obtenció del bon estat ecològic del riu i neteja i adequació de la zona dels rentadors públics per incloure el pas d’una ruta saludable municipal.

La resta de camps són:

  • Connecta’t al Montsant. (Cornudella de Montsant) Mediambiental
  • Recuperació dels Torrents de Valls. L’àrea dels Tres Molins. (Valls). Mediambiental
  • Musscamp!  (Vilaplana). Patrimoni
  • Bassa nova: La Bassa de la Salamandra. (Querol). Mediambiental
  • Castelló on el passat reviu. (Vandellòs- l’Hospitalet de l’Infant). Patrimoni
  • Camp de treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit. (Altafulla). Mediambiental
  • Els Muntanyans. (Torredembarra). Mediambiental
  • Castelló i els seus camins. (Vandellós- L’Hospitalet de l’Infant). Mediambiental
  • La Fil·loxera: El pont entre camins.  (Poboleda). Mediambiental

De cada camp concret es poden consultar les fitxes amb tota la informació a: https://jovecat.gencat.cat/web/.content/_documents/arxiu/vacances_i_estades/camps_de_treball/2021_Camps-de-treball-per-a-menors-dedat-a-Catalunya_v1.pdf

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.