L’Ajuntament comença a lliurar els equips informàtics del programa d’ajuts a l’autonomia digital de Reactivem Reus

El Servei de Tecnologies de la Informació de l’Ajuntament de Reus ha iniciat aquest dilluns 3 de maig el lliurament dels equips informàtics a les persones beneficiàries del programa d’ajuts per impulsar l’autonomia digital de la ciutadania integrats al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. Per poder recollir els equips, les 82 persones beneficiàries de les ajudes hauran d’haver superat el curs d’alfabetització digital impartit per l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell i disposar de l’Idcatmobil, que facilita la relació de la ciutadania amb l’administració pública.

Els ajuts consisteixen en:

  • La cessió d’un equip informàtic reutilitzat per un ús bàsic d’accés a Internet i d’ús ofimàtic (ordinador, pantalla, teclat i ratolí, tarja WIFI USB, webcam, auriculars, impressora i router mòbil 4G), preparat amb programari lliure.
  • Connexió a Internet per 6 mesos a càrrec de l’Ajuntament de Reus amb un màxim de 10 GB al mes i un router mòbil 4G.

En el moment del lliurament dels equips, empleats municipals expliquen a les persones beneficiàries de les ajudes com connectar els equips i els entreguen una breu guia d’ús.

En paral·lel al seu objectiu més social, el programa d’ajudes fomenta la reutilització, la sostenibilitat, l’economia circular, i els avantatges del programari lliure, amb ordinadors reciclats que ja no usen les empreses però que es poden continuar fent servir amb programari lliure.

Segona convocatòria dels ajuts
L’Ajuntament, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, ha convocat les ajudes enguany per primera vegada, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social i del Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023, amb voluntat de continuïtat.

La regidoria ja treballa en la segona convocatòria dels ajuts, que probablement s’obrirà el pròxim mes de juny

Les subvencions van destinades a les unitats de convivència que es trobin en situació de necessitat socioeconòmica. Es valorar que la unitat de convivència tingui membres en escolarització obligatòria o en formacions reglades no obligatòries com mòduls de formació, escola d’adults o escola d’idiomes, que cursi graus universitaris, que tingui més de 65 anys i visqui sola, que siguin famílies monoparentals o tinguin un grau discapacitat.

Autonomia Digital Ciutadana
Les subvencions s’emmarquen en el projecte municipal Autonomia Digital Ciutadana, de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, que impulsa actuacions d’inclusió social per fomentar l’ús de les noves tecnologies i eliminar la bretxa digital a la ciutat, tant en l’àmbit dels equipaments com de la capacitació de la ciutadania.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.