L’ Any Joan Fuster a les Biblioteques Municipals i al Centre de Lectura

Aquest any 2022, a més de ser Any Gabriel Ferrater, també es commemora el centenari del naixement de Joan Fuster a Sueca, País Valencià. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seva obra principal, l’assaig històric Nosaltres, els valencians, la seva tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi la lingüística, la història, la filosofia i el turisme. És considerat com un dels assagistes en català més importants del segle XX. Va ser un gran intel·lectual i és una persona clau en el desenvolupament nacional dels Països Catalans.

Les Biblioteques Municipals i la Biblioteca del Centre de Lectura s’han coordinat per dedicar-li la setmana del 21 al 25 de novembre amb diversos actes per posar en valor la seva figura i la seva obra multidisciplinar a la vegada que han publicat una bibliogafia conjunta de l’obra de Fuster existent al fons de les tres biblioteques.

La primera activitat del cicle és el dilluns 21 de novembre a la Biblioteca Central Xavier Amorós, en un acte a les 19:00 h “Joan Fuster, el gran desconegut” per donar a conèixer la figura de l’autor, a càrrec de Xavier Ferré Trill, i la lectura de diversos fragments, que anirà a càrrec de les membres del Club de poesia de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Tindrà l’acompanyament musical de Joan Pujol i ha estat organitzat per Montse Farrés, conductora del club.

La resta d’actes tenen lloc els dies 23, 24 i 25 al Centre de Lectura a càrrec de diferents personalitats:

  • Dimecres 23, a les 19:30 h, Josep Muegades, amb la conferència “Joan Fuster ara i sempre”
  • Dijous 24, a les 20:00 h, Isidre Crespo, parlarà de “Joan Fuster, de viva veu encara”
  • Divendres 25, a les 19:00 h,Jordi Martí, amb “Joan Fuster, un heterodox entre els heterodoxos”

Durant la setmana, a les Biblioteques Municipals s’exposarà la seva bibliografia per tal d’animar tothom a endinsar-se a la singular obra de Joan Fuster.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.