La 8a Vermutada de Reus

El proper dissabte 1 de juny tindrà lloc a la plaça del Mercadal la vuitena edició de «La Vermutada de Reus”, en la que participen Vermuts Miró, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, l’Agència Reus Promoció, Olives la Masrojana i Patates Piqué, amb la col·laboració de voluntaris de la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i el col·lectiu reusenc «El masclet».

La Vermutada és un acte festiu plenament consolidat que té com a objectiu la promoció d’aquest producte de la ciutat. Cal destacar que aquest acte va ser pioner en la realització de vermutades populars i altres actes en els que el vermut és el gran protagonista. Durant la passada edició, es van servir aproximadament uns 3.000 vermuts entre els assistents.

L’acte començarà a les 12:00 h i està previst que s’allargui fins a les 14:00 h. Per al desenvolupament de la Vermutada, es munta un espai al bell mig de la plaça del Mercadal en el qual se serveix el vermut Miró, les patates i les olives que acompanyen, i es realitza la venda de tiquets de degustació, a un preu simbòlic. Tot el vermut que se servirà a la plaça serà de la marca Miró, patrocinador de l’acte, i les olives la Masrojana i les Patates Piqué, que col·laboren en l’acte amb l’objectiu de crear sinergies amb el vermut i promocionar els productes típics associats a l’acte de «fer el vermut». En el decurs de la Vermutada es comptarà amb animació musical, què anirà a càrrec del grup reusenc Bandsonats.

La imatge del cartell de la Vermutada 2019 ,«El dubte del títol», és obra de l’artista Núria Rossell, guanyadora de la tercera edició del certamen Miró&Art, que organitza el Gremi de Galeries d’Art i Vermut Miró. En aquesta tercera edició, els artistes participants havien d’inspirar-se en el pintor Josep Guinovart.

Com en anys anteriors, els participants del certamen realitzaran també una donació especial a una finalitat solidària. Si l’any 2016 es va realitzar una donació a l’AFANOC, el 2017 a la Fundació Mossèn Frederic Bara de Reus, i el 2018 a la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, aquest any la recaptació es destinarà a la fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, tenint en compte que la ciutat s’ha convertit aquest 2019 en la seu del Torneig Joan Petit.

Vermuter de l’Any
En el decurs de la Vermutada també es lliurarà la distinció al Vermuter de l’Any que vol servir per reconèixer la dedicació i prescripció d’aquelles persones que s’han distingit a l’hora de posar en valor l’essència del genuí aperitiu reusenc. El gaurdonat o guardonada es donarà a conèixer el mateix dia de la Vermutada i rebrà la distinció a la plaça del Mercadal.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.