La Boca de la Mina de Reus, reconeguda en el certamen Viles Florides

Reus ha estat reconeguda per la seva política d’enjardinament i millora de l’espai urbà en el marc del certamen Viles Florides. La ciutat ha aconseguit una distinció específica pel Passeig Boca de la Mina, concretament la Menció a la Rehabilitació d’Espais Emblemàtics. També manté les tres Flors d’Honor que tenia fins ara.

Una delegació de les regidories de Via Pública i de Promoció de Ciutat ha recollit el guardó aquest divendres al vespre a Cabrera de Mar, en el marc de la Gala Flors d’Honor 2021, i en el qual es lliuren els reconeixements anuals del moviment Viles Florides. L’acte ha estat presidit per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,Teresa Jordà.

Reus ha anat millorat el seu posicionament des que es va adherir al 2015 al programa que distingeix les ciutats per la presència i qualitat de les plantacions de flors i vegetació als seus espais públics. En la primera convocatòria va obtenir dues flors d’honor i a l’edició de 2016, la tercera flor, una distinció que ha anat mantenint fins ara i a la qual se suma el reconeixement a la Boca de la Mina.

Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública, afirma que «la jardineria contribueix al benestar de la ciutadania. És una satisfacció que ens reconeguin l’esforç que fem des de l’Ajuntament per millorar la qualitat de vida de la gent i la imatge de la ciutat amb parcs, intervencions florals i de jardineria de qualitat».

Per la seva banda, Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, destaca que «aquests guardons ens ajuden a promocionar la nostra ciutat mitjançant l’atractiu d’oferir a la ciutadania i als visitants uns espais verds i florits que fan viure una millor experiència en la seva estada.

Viles Florides és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora dels l’espais verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. La idea, inspirada en el concurs Villes et Villages Fleuris que se celebra a França des de fa més de 50 anys, és atorgar un distintiu, la Flor d’Honor, a aquells municipis que destaquin pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.

Les Viles Florides són municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l‘espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants. Les Viles Florides que, segons criteri d’un jurat especialitzat, reuneixin aquestes condicions, podran obtenir el distintiu Flor d’honor (de una a cinc), que els certifica com a municipis florits. Fins el moment només s’han atorgat quatre flors com a màxima distinció.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.