Mor Anton Baiges Ballesté, botiguer i membre de la primera junta de la Unió de Botiguers de Reus

Mor Anton Baiges Ballesté, botiguer i membre de la primera junta de la Unió de Botiguers de Reus

Baiges serà recordat per haver estat propietari del negoci familiar de la Sastreria Non Plus Ultra

Anton Baiges Ballesté, botiguer il·lustre de la ciutat Reus, va morir ahir, 31 d’agost de 2020, als 79 anys. Baiges va ser propietari de la sastreria Non Plus Ultra, un reconegut negoci familiar que s’ubicava als baixos de l’antic hotel París de la Plaça Prim.

El reusenc Anton Baiges va ser precursor, formant part de la primera junta 1975-1980, de la Unió de Botiguers de Reus. L’entitat va ser la primera unió botiguera de tot l’Estat espanyol l’any 1975, creada per defensar, promocionar i representar els establiments de tota la ciutat de Reus, reconeguda arreu pel seu teixit comercial.

Baiges va participar al capdavant de la Unió de Botiguers de Reus Josep Abelló i Barbat a la presidència de l’entitat i compartint junta amb Tomàs Barberà, Josep Pujol, Manuel Rovira Fusté, Josep Mojón, Francesc Vall, Josep Nebot, Isidre Guitart, Ramon Creus, Ramon Figueras, Anton Magrinyà, Josep Florit, Diego Gutiérrez i el senyor Català. Aquest grup de persones pioneres en l’associacionisme botiguer van treballar per protegir i reivindicar el comerç local i de proximitat, esdevenint referents a Catalunya i Espanya, i assentant les bases d’una associació que encara avui vetlla pel present i futur del comerç de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.