‘La colla és molt heterogènia, tothom hi té el seu lloc: és la seva màgia’

Eva Olivia, Presidenta dels Xiquets de Reus
Eva Olivia, Presidenta dels Xiquets de Reus

40è aniversari dels Xiquets de Reus

Aquest 2021 la colla castellera Xiquets de Reus celebra el seu 40è aniversari. Parlem amb la seva presidenta, Eva Oliva, sobre l’estat de la colla, l’efemèride i els diversos actes de celebració.

En quin estat es trobal la colla?

Ha estat un temps difícil pequè hem estat sense poder fer castells i sense poder-nos trobar. Ara que hem començat els assajos, amb els grups bombolla i respectant les distàncies, notes que la gent té moltes ganes de tornar a arrencar. Ens agradaria ser-hi tots i fer pinya junts però de moment és el que hi ha.

Quin balanç fas de tots aquests anys?

Molt positiu. Sempre hi han alts i baixos però ens n’hem anat recuperant. Hem superat els moments difícils i hem estat allà: s’ha treballat per la colla i hem seguit endavant.

Parles de moments difícils… Quin ha estat el més crític?

No porto tants anys a la colla, això ho haurien de dir els més veterans.

I el millor?

La Diada de Sant Pere del 2019, el 3 de 9 més matiner de la història. Aquella temporada es veia que les coses anaven molt bé malgrat que l’arribada de la pandèmia ho va aturar tot.

Com s’ha viscut la pandèmia?

Hem intentat fer activitats per xarxes però a nosaltres el que ens agrada és trobar-nos. S’han de respectar les mesures perquè el més important és la salut dels castellers i de tothom. Les distàncies són molt curtes i ens agrada estar molt junts: paciència. De moment ja ens podem ajuntar en grups de 25, mica en mica esperem anar creixent fins a tornar a estar a plaça junts. Aquest mes en el primer dels actes del 40è aniversari ens podrem veure més gent.

Quins són els actes de celebració d’aquests 40 anys?

L’acte principal és el que farem al Teatre Bartrina. Un acte molt visual en que hi ha hauran diferents projeccions i xerrades explicant la història de la colla: des dels inicis fins a l’actualitat. Col·laborarem novament en les festes del Barri de Santa Anna amb l’elaboració d’un mural a càrrec de membres de la colla; tenim actius molt potents a nivell artístic. Diferents activitats a les xarxes, una exposició fotogràfica, el disc de les nostres gralles que ens fa molta il·lusió perquè tenim unes gralles de molt de renom. Un documental perquè quedi constància del que ha estat aquest 2020 i la traca final serà el Sant Jordi de 2022, esperem que tota aquesta situació sigui un malson ja passat i que poguem fer un concert dels que feiem abans on pugui participar tothom.

Quins són els diferents perfils formen els Xiquets de Reus?

Tenim tots els perfils; és la màgia de les colles castelleres. Hi ha des de nens fins a gent molt gran. Homes i dones de totes les maneres de ser: tothom té el seu lloc a la colla. És molt heterogeni el tipus de persona que ve. Després ens trobem aquí i tots ens avenim, és la màgia.

Com definiries el vincle entre la gent de Reus i els Xiquets?

Som la seva colla castellera; som la colla de la ciutat, ens agrada parlar no només de la ciutat sino de la comarca. Esperem que sentin el color avellana com el seu. Volem ser la seva colla. Les portes són obertes per a tots, tothom té el seu lloc a la pinya.

Què esperes d’aquest aniversari?

Espero tornar-nos a reunir. Gestionar la pandèmia ha estat molt complicat i ens trobem a faltar. Que d’alguna manera o altra ens anem retrobant i si es fent castells ja seria fantàstic. Això és el que espero: poder tornar a fer pinya tots junts una altra vegada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.