La coreògrafa Magda Borrull fa ballar la novel·la ‘La força del vent’ de Marta Magrinyà

En el marc dels actes de la commemoració de l’Any Roseta Mauri, els personatges de l’escriptora reusenca Marta Magrinyà i de la seva novel·la “La força del vent” tornaran a prendre vida aquest pròxim divendres 14 de juny a les 22:00 h al Jardí de la Casa Rull de la mà de la coreògrafa Magda Borrull.

Després de la seva estrena a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus l’any 2017 i de ser seleccionada i representada en el Festival Litterarum de Móra d’Ebre el passat 2018, la coreografia guanyadora del projecte “Balla’m un llibre” del Servei de Biblioteques de Catalunya es podrà veure de nou aquest divendres al Jardí de la Casa Rull en el marc dels actes programats per la Festa Major de Sant Pere i de l’any Roseta Mauri.

L’objectiu de Magda Borrull, exballarina de la companyia Carolyn Carlson (París) i coreògrafa de la peça, no és “representar l’argument de la novel·la en la seva totalitat, sinó traslladar algunes imatges de l’obra a l’espectador, això sí, sense perdre de vista els elements centrals de la novel·la com la perspectiva de gènere, la tensió entre l’amor i el pecat en les relacions entre els personatges i el vent com a element que incideix en aquestes”. Sota aquesta premissa, Borrull fa reviure el Reus dels anys 50 que Marta Magrinyà retrata a la ‘La força del vent’.

D’aquesta manera, la coreografia s’estructura al voltant de les relacions entre l’home i la dona com a eix motriu de les diferents accions que marquen el destí dels personatges de l’obra de Magrinyà. Unes relacions alterades pel Mestral, el vent de nord-est que modula les passions i domina el caràcter dels habitants de la ciutat de Reus, i en què una societat reprimida i encotillada en una aparent normalitat trobarà la força per fugir o canviar.

L’espectacle compta amb la col·laboració de l’escola de dansa i arts escèniques Artis i de l’Institut Municipal de Cultura de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.