Juan A. Samaranch, Tricicle, Jordi Faulí, Samanta Villar, Oriol Tarragó o Víctor Amela, entre els guardonats dels XIII Premis Gaudí Gresol

 Juan A. Samaranch, Tricicle, Jordi Faulí, Samanta Villar, Oriol Tarragó o Víctor Amela, entre els guardonats dels XIII Premis Gaudí Gresol

La Fundació Gresol ha celebrat avui a Reus, amb una multitudinària participació de representants de tots els àmbits del territori, la gala de lliurament de la tretzena edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència. La trobada, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i destaca cada any com un dels grans referents socioeconòmics i culturals de la província de Tarragona, ha reunit aquest vespre 400 persones a les instal·lacions de l’auditori Gaudí del Tecnoparc firaReus.

L’acte d’entrega, presentat per la periodista tarragonina Danae Boronat, ha precedit el tradicional sopar benèfic que acompanya aquesta cerimònia, i que enguany ha recaptat fons a favor dels malalts d’Alzheimer, a través de la Fundació Rosa María Vivar.

Els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, promoguts per la Fundació Gresol en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, tenen com a objectiu reconèixer la tasca de persones, entitats i organismes que sobresurten en diferents disciplines professionals, com ara la científica i mediambiental, l’econòmica i empresarial, la literària i periodística, l’audiovisual, la cultural o l’arquitectònica, entre d’altres. A més a més, dedica una de les seves distincions a posar en valor la trajectòria d’un reusenc il·lustre.

Els guardons reben any rere any el suport d’un important nombre de representants de tots els sectors de la societat civil de les nostres comarques. L’edició de 2019 ha tornat a esdevenir un gran èxit, amb la presència de personalitats de tots els àmbits, des del polític, econòmic i empresarial a l’educatiu, administratiu, cultural, esportiu i social en general.

La gala dels XIII Premis Gaudí Gresol i el posterior sopar benèfic s’han celebrat entre les 20 i les 23.30 hores. Prèviament, tots els guardonats han signat al Llibre d’Or de la Fundació Gresol.

Els premiats de la tretzena edició són:

  • Jordi Faulí (Arquitectura)
  • Inma Shara (Música)
  • Borja Corcóstegui (Medicina)
  • Víctor Amela (Literatura)
  • Juan A. Samaranch (Esport)
  • Samanta Villar (Periodisme)
  • Sergi Ferrer-Salat (Medi Ambient)
  • Tricicle (Teatre)
  • Irene Montalà (Televisió)
  • Oriol Tarragó (Reusenc Il·lustre)

Compromís solidari

La Fundació Gresol fa cada any, amb motiu dels Premis Gaudí Gresol, una aportació a un organisme o organització solidària. En aquesta ocasió, l’entitat escollida ha estat la Fundació Rosa María Vivar. Aquesta Fundació neix des de la iniciativa civil i té l’objectiu de construir i gestionar un centre terapèutic per a persones amb Alzheimer i altres trastorns neurocognitius, amb vocació per convertir-se en un referent, tant pels seus serveis com per la seva infraestructura.

Es tracta d’un edifici emblemàtic ubicat en un magnífic terreny cedit per l’Ajuntament de Reus, a prop del Santuari de Misericòrdia, amb una superfície construïda de més de 1.000 m2 de planta baixa i 3.500 m2 de zona enjardinada.

El centre oferirà teràpies d’estimulació cognitiva no farmacològica amb uns resultats que evidencien l’alentiment del progrés dels símptomes de la malaltia aconseguint mantenir un major grau d’autonomia i qualitat de vida per als malalts i, de retruc, dels seus familiars i cuidadors. També ofereix serveis de rehabilitació cognitiva per a persones que tenen un dany cerebral causat, per exemple, per un traumatisme o un ictus.

 

Personalitats assistents

Tots els premiats han assistit a la gala i han recollit personalment el guardó, que consisteix en un bust de Gaudí de l’escultor Joan Matamala. Així mateix, han compartit la vetllada i el sopar amb tots els assistents, entre els quals hi havia destacades personalitats. Algunes d’elles s’han encarregat de lliurar els guardons. Són el president de la Fundació Gresol, Emili Correig; el president d’honor de la Fundació Gresol, Anton Pont; el diputat delegat de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs; el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; el regidor de promoció econòmica en funcions de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza; el director comercial a Catalunya de Banc Santander, Eduard Miró; Javier Ríos, en representació de Mémora Serveis Funeraris; Josep Ramon Correal, director del Diari de Tarragona; Ramon Vallverdú, consultor, empresari i soci fundador d’Aquí Energia, i Mireia Torres, directora de Jean Leon i directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres.

 

Entre els premiats en edicions passades figuren personalitats tan rellevants com Pau Gasol, Valentí Fuster, Luis del Olmo, Ferran Adrià, Juan A. Samaranch i Torelló, Isidre Fainé, Carles Sentís, Eduard Punset, Antoni Brufau, Mercè Sampietro, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Anna Ferrer, Maribel Verdú, Elena Arzak, Josep M. Pou, Marc Márquez, Jordi Cruz, Joan Pera, Manel Fuentes, Josep M. Mainat, Ildefonso Falcones, María Blasco o Rafael Matesanz, entre d’altres.

 

Guardonats 2019 (Breu semblança)

  • ARQUITECTURA: JORDI FAULÍ

Arquitecte director i coordinador de les obres de la Sagrada Família des de 2012. Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Ha estat membre del comitè científic de diverses exposicions dedicades a la figura de Gaudí. Ha realitzat diverses publicacions i articles relacionats amb la Basílica, així com conferències a diferents ciutats del món sobre Gaudí i la Sagrada Família. Premi Ciutat de Barcelona 2010 Arquitectura i Urbanisme, per l’execució de les naus del Temple projectades per Gaudí.

  • MÚSICA: INMA SHARA

Directora d’orquestra. Va començar amb la música quan només tenia 4 anys i als 16 es va decantar per la batuta. Va debutar com a directora d’orquestra amb 27 anys. El 2008 va ser la primera dona que va dirigir un concert al Vaticà, davant 7.000 persones i el papa Benet XVI, amb motiu del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Ha estat guardonada amb el Premi a l’Excel·lència Europea per la seva projecció internacional i la seva aportació a la música clàssica. Recentment ha publicat el llibre ‘La Batuta Invisible’, dirigit al teixit empresarial. També imparteix conferències sobre lideratge, gestió d’equips i motivació.

  • MEDICINA: BORJA CORCÓSTEGUI

Director mèdic i cofundador de l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona. Metge cirurgià i oftalmòleg especialista en retina. Lidera el rànquing dels especialistes en oftalmologia amb més bona reputació d’Espanya, segons el primer Monitor de Reputació Sanitària (MRS). És pioner en la introducció i el desenvolupament de la vitrectomia a Europa i precursor en la unió de la investigació clínica i genètica de retina. És Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Ha rebut premis com PohlLecture (2005) o Protagonistas (2010).

  • LITERATURA: VÍCTOR AMELA

Periodista i escriptor, col·labora en diversos mitjans de comunicació. Des de 1984 signa en ‘La Vanguardia’ i s’autodefineix el degà de la crítica televisiva a la premsa espanyola. És co-creador de ‘la contra’ de ‘La Vanguardia’, on porta 2.200 entrevistes publicades. Ha publicat quatre novel·les, a banda d’altres llibres: El càtar imperfecte (2013), Amor contra Roma (2014), La filla del capità Groc (premi Ramon Llull 2016) i, recentment, Jo vaig poder salvar Lorca (2019).

  • ESPORT: JUAN A. SAMARANCH

Vicepresident primer del Comitè Olímpic Internacional i membre del Comitè Olímpic Espanyol. També és vicepresident de la Unió Internacional de Pentatló Modern i president del consell d’Olympic Channel Services, S.L. En la seva activitat professional privada és CEO i soci fundador de GBS Finanzas. També és vicepresident del Reial Automòbil Club de Catalunya i president del Comitè Organitzador del Summit Shopping Tourism & Economy de Madrid.

  • PERIODISME: SAMANTA VILLAR

La seva trajectòria professional comença a TV3 com a ajudant de realització. Més tard, s’incorpora als informatius territorials de TVE Catalunya com a presentadora durant sis anys. El 2005 fitxa per ‘España Directo’, on s’estrena com a reportera. El 2009 va aconseguir la notorietat a la petita pantalla amb el programa ‘21 días’ de Cuatro, cadena on després va continuar la seva carrera amb altres projectes: ‘Conexión Samanta’ i ‘9 meses con Samanta’, aquest últim amb un detallat seguiment del seu embaràs de bessons. També hem pogut veure-la a ‘Samanta i…’ i aquest 2019 ha estrenat ‘La vida con Samanta’, continuant la tendència dels seus programes de tele-realitat i entrevistes tant amb celebritats com personatges singulars.

  • MEDI AMBIENT: SERGI FERRER-SALAT

President de Ferrer. També és president de la Fundació del Conservatori del Liceu. És membre del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible) de la Generalitat i exdirector de la Comissió de Sostenibilitat Mediambiental del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona 2020. Des de Ferrer, l’any 2015 van engegar l’Estratègia de Sostenibilitat OurPlanet, OurLife, que engloba cinc línies estratègiques: gestió sostenible dels recursos naturals, mitigació i adaptació al canvi climàtic, preservació de la biodiversitat, ecoinnovació i desenvolupament sostenible, i sensibilització i capacitació ambiental.

  • TEATRE: TRICICLE

Carles Sans, Joan Gràcia i Paco Mir són únics per la seva manera de fer riure, basada en l’humor gestual. Tricicle, que complirà enguany 40 anys de trajectòria, és l’única companyia teatral d’Espanya en la qual els seus fundadors continuen en actiu exercint d’actors. Cada espectacle seu està de gira uns 4 anys, i han creat 10 obres. La seva última, ‘Hits’, un ‘grans èxits’, significa la gira de comiat. Acabarà l’any 2020 i, naturalment, ha generat un gran interès per part del públic. Tricicle ha actuat per tot el món. El seu humor és internacional i s’ha convertit en un referent. Ha estat present també en els àmbits del cinema, la televisió, la publicitat… I han produït i dirigit espectacles que han portat la qualitat i el segell inconfusible de Tricicle.

  • TELEVISIÓ: IRENE MONTALÀ

La carrera d’Irene Montalà és pròpia d’una actriu de fons que mai s’ha deixat seduir per les coses fàcils. Forjada en el circuit del teatre català, fa 25 anys va viure la seva primera gran oportunitat gràcies a ‘Poble Nou’, la mítica sèrie de TV3. A partir d’aquí va començar una carrera fulgurant en cinema i televisió que l’ha portat a rodar en projectes tan importants com ‘Cuéntame cómo pasó’ (2004), ‘Herederos’ o ‘El barco’ d’Antena 3 (2010-2013), que es va convertir en un fenomen a mig món. La seva llarga carrera com a actriu va ser reconeguda l’any 2004 amb el Premi Cartellera Túria a l’Actriu Revelació per la pel·lícula ‘Núvols d’estiu’. Aquest any ha participat en tres dels projectes més notables de la televisió: ‘La Verdad’, de Telecinco, ‘Presunto culpable’, d’Antena 3, o ‘Félix’, de Movistar Plus.

  • REUSENC IL·LUSTRE: ORIOL TARRAGÓ

Dissenyador de so. Nascut a Reus en el si d’una família d’arquitectes, va deixar de costat la tradició familiar per una trajectòria que li permetés igualment explorar la seva creativitat i va estudiar a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Després de fundar a Barcelona el seu estudi, va començar a col·laborar amb directors com Jaume Balagueró o Juan Antonio Bayona. Ha dissenyat el so de molts llargmetratges com ‘[Rec]’ (2007), ‘El orfanato’ (2007), ‘Lo imposible’ (2012), ‘Enemy’ (2013), ‘El Niño’ (2014), ‘Penny Dreadful’ (2014), ‘Crimson Peak’ (2015) o ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ (2018). Ha estat guardonat amb set premis Gaudí, quatre premis Goya i una Bobina d’Or (premi atorgat per l’Associació Nord-americana de Muntadors de So) per ‘El orfanato.

  • TEATRE: TRICICLE

Carles Sans, Joan Gràcia i Paco Mir són únics per la seva manera de fer riure, basada en l’humor gestual. Tricicle, que complirà enguany 40 anys de trajectòria, és l’única companyia teatral d’Espanya en la qual els seus fundadors continuen en actiu exercint d’actors. Cada espectacle seu està de gira uns 4 anys, i han creat 10 obres. La seva última, ‘Hits’, un ‘grans èxits’, significa la gira de comiat. Acabarà l’any 2020 i, naturalment, ha generat un gran interès per part del públic. Tricicle ha actuat per tot el món. El seu humor és internacional i s’ha convertit en un referent. Ha estat present també en els àmbits del cinema, la televisió, la publicitat… I han produït i dirigit espectacles que han portat la qualitat i el segell inconfusible de Tricicle.

  • TELEVISIÓ: IRENE MONTALÀ

La carrera d’Irene Montalà és pròpia d’una actriu de fons que mai s’ha deixat seduir per les coses fàcils. Forjada en el circuit del teatre català, fa 25 anys va viure la seva primera gran oportunitat gràcies a ‘Poble Nou’, la mítica sèrie de TV3. A partir d’aquí va començar una carrera fulgurant en cinema i televisió que l’ha portat a rodar en projectes tan importants com ‘Cuéntame cómo pasó’ (2004), ‘Herederos’ o ‘El barco’ d’Antena 3 (2010-2013), que es va convertir en un fenomen a mig món. La seva llarga carrera com a actriu va ser reconeguda l’any 2004 amb el Premi Cartellera Túria a l’Actriu Revelació per la pel·lícula ‘Núvols d’estiu’. Aquest any ha participat en tres dels projectes més notables de la televisió: ‘La Verdad’, de Telecinco, ‘Presunto culpable’, d’Antena 3, o ‘Félix’, de Movistar Plus.

  • REUSENC IL·LUSTRE: ORIOL TARRAGÓ

Dissenyador de so. Nascut a Reus en el si d’una família d’arquitectes, va deixar de costat la tradició familiar per una trajectòria que li permetés igualment explorar la seva creativitat i va estudiar a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Després de fundar a Barcelona el seu estudi, va començar a col·laborar amb directors com Jaume Balagueró o Juan Antonio Bayona. Ha dissenyat el so de molts llargmetratges com ‘[Rec]’ (2007), ‘El orfanato’ (2007), ‘Lo imposible’ (2012), ‘Enemy’ (2013), ‘El Niño’ (2014), ‘Penny Dreadful’ (2014), ‘Crimson Peak’ (2015) o ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ (2018). Ha estat guardonat amb set premis Gaudí, quatre premis Goya i una Bobina d’Or (premi atorgat per l’Associació Nord-americana de Muntadors de So) per ‘El orfanato.

 

La Fundació Gresol

La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i l’excel·lència de destacades personalitats. La Fundació es va fundar per formar i reforçar els vincles existents entre els empresaris del territori, denominat històricament com Catalunya Nova, generant així un valor afegit a les nostres comarques. Avui en dia, la Fundació s’ha consolidat com un magnífic fòrum de trobada i debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa prop de 150 empresaris que representen les empreses més importants del Camp de Tarragona. Després d’una llarga trajectòria, la Fundació Gresol s’ha convertit en una reconeguda tribuna d’anàlisi per afavorir la projecció de les iniciatives empresarials que es duen a terme al nostre territori.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.