La festa de les festes

Arriba Sant Pere, arriba la Festa Major.

La ciutat sencera s’aboca al carrer per viure un dels moments més esperats de l’any i tothom hi és convidat a participar-hi d’una manera o altra. Des dels moments d’arrel més tradicional com aquells de més nous, els més solemnes o els més informals. Espais de tota mena perquè cada reusenc i reusenca hi trobi el seu. Us heu preguntat mai quin era el vostre preferit?

És una oportunitat, doncs, per a retrobar-nos amb família i amics, amb companys que feia temps que no vèiem i és una nova ocasió per fer ciutat, d’ensenyorir-nos per la millor Festa Major del país. La festa és celebració, una pausa entre quotidianitats i rutines, per viure en comunitat, compartir l’alegria amb generositat.

Repasseu l’immens programa, ratlleu i subratlleu de colors tot allò que no us voleu perdre i canseu-vos d’anar amunt i avall, que ja hi haurà ocasió de descansar! I retrateu, i compartiu i convideu totes les persones a conèixer la nostra Festa Major i la nostra ciutat, traieu a passejar l’orgull ganxet.

És Festa Major!

La Festa Major de Sant Pere és un gran moment compartit que els reusencs i les reusenques vivim de portes enfora, fent dels carrers i les places espais oberts a l’expressió d’una identitat compartida. Un gran moment de festa, de retrobament i de descoberta que cada any és igual i al mateix temps diferent, i que emmarca molts dels nostres records personals i familiars.

Des d’aquestes pàgines vull convidar-vos a viure aquesta nova festa major que tenim ja a tocar i que arriba plena de propostes, perquè la festa, la festa de totes i de tots, sense excepcions, torni a ser protagonista dels carrers i de tots els escenaris i racons de la ciutat. Vull també agrair la llarga llista de complicitats que la fan possible, des de l’organització a totes i cadascuna de les persones que a títol individual i des del treball entusiasta i generós de les entitats l’omplen de singularitats i de matisos.

La Festa Major és també el gran moment d’adonar-nos de com és d’àmplia aquesta xarxa de complicitats i de com ha estat capaç de connectar diverses generacions de reusenques i reusencs, de ser espai de trobada oberta a tothom que s’hi vol afegir.

Felicitem-nos, doncs, per la festa que tenim, plena de lluïment i de vitalitat, i que un any més ens convida a viure-la des de dins i a sentir-nos-en protagonistes.

Bona Festa Major!

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.