OTSO Challenge Salou 2024

L’edició d’enguany de la franquícia alemanya Challenge Family ha comptat amb la participació de 800 atletes, vinguts des de 43 països diferents. Una jornada increïble, en què les condicions meteorològiques han estat ideals per a la pràctica del triatló. Els atletes també han notat la calor del públic de Salou que, un any més, s’ha bolcat amb tots els participants que han arribat a la meta.

El director de la prova, Juanan Fernández, ha expressat la seva satisfacció amb el resultat general de l’esdeveniment, comentant: “estic molt content amb el resultat global de la prova; rebre innombrables felicitacions dels i les atletes en creuar la meta ha estat la nostra major recompensa”. També ha subratllat que “l’èxit de l’OTSO Challenge Salou és degut a l’esforç, la dedicació i la professionalitat de tot l’equip”. A més, Fernández ha aprofitat l’ocasió per convidar a tots els i les atletes a participar al desè aniversari de l’esdeveniment, que se celebrarà els dies 10 i 11 de maig de 2025.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha estat present durant tota la cursa, des de la sortida de natació fins al lliurament de premis, ha destacat que “aquest és un esdeveniment de gran prestigi internacional que realça la nostra aposta pel turisme esportiu; sens dubte, una estratègia guanyadora per a Salou i per a tota la Costa Daurada”. A més, ha afegit: “volem agrair l’excel·lent treball de tota l’organització, així com la col·laboració dels voluntaris i les voluntàries i els i les participants, que han fet possible que el Challenge Salou sigui un èxit de convocatòria any rere any”.

En modalitat de mitja distància en categoria masculina, l’australià Kurt McDonald ha pres la davantera a la natació i ha mantingut l’avantatge al sector de bicicleta. Tot i això, l’implacable ritme del català Guillem Montiel a la cursa ha canviat les regles del joc. McDonald, que ha dominat el recorregut ciclista amb un impressionant temps de 1:49:26, ha acabat només una fracció de segon darrere de Montiel, tots dos amb un temps de 3:43:20. L’anglès Thomas Davis ha aconseguit el tercer lloc amb un temps de 3.44.13. Montiel ha aconseguit la victòria en un emocionant esprint final, superant McDonald en els últims quilòmetres després de retallar distàncies durant la cursa a peu. La dinàmica canviant entre els principals contendents ha mantingut els espectadors en suspens, culminant en un dels finals més emocionants en la història recent de Challenge Family.

El públic de Salou també ha vibrat amb la disputa en categoria femenina. Després d’una natació excel·lent, l’anglesa Natalie Lawrence ha sortit de l’aigua amb aproximadament un minut d’avantatge sobre la francesa Aurélia Boulanger. Tot i això, Boulanger ha pres la davantera a meitat del segment de bicicleta, ampliant el seu avantatge a cinc minuts al final de la cursa a peu. Boulanger, que ha guanyat amb un temps de 4:15:22, ha dominat la prova i ha demostrat la seva destresa en mantenir un avantatge significatiu durant tota la cursa. L’anglesa Rachel Brown ha lluitat amb força, superant Lawrence a meitat de la cursa a peu per quedar-se amb el segon lloc, amb un temps de 4:20:04, mentre que Natalie Lawrence ha acabat tercera amb 4:21:31.

Pel que fa a la modalitat de curta distància, la victòria masculina ha estat per a Jimmy Caverzan en 03:01:15, seguit de Joan Rodríguez en 3:02:49 i Max Rodrigo en 3:12:33. En categoria femenina, Mònica Pau ha aconseguit la victòria amb un temps de 3:31:18. La segona i tercera posició han estat per a Cristina Ramírez en 3.34.07 i Amélie García en 3.41.35, respectivament.

Finalment, en la modalitat de distància ràpida, la victòria ha estat per a Fernando Bonillo en 1:32:28 i Ellie Green en 1:41:31.

Més que una simple carrera

L’ 1 de juny es van organitzar diverses activitats paral·leles a l’OTSO Challenge Salou 2024. A primera hora del matí, es va fer un test al circuit de bicicleta amb la participació de 100 atletes. Posteriorment, l’activitat es va traslladar a la Platja de Llevant, on es va dur a terme un test al circuit de natació.

A mig matí, es va fer a l’hotel oficial de la prova, el Medplaya Hotel Calypso de Salou, el briefing i la conferència de premsa per presentar l’edició 2024. L’esdeveniment va comptar amb la participació de l’alcalde de Salou, Pere Granados, el president de Challenge Family, Zibi Szlufcik, el director esportiu d’aquesta prova, Juanan Fernández, i els triatletes professionals internacionals João Pereira i Sarah Bonner i els nacionals Ariadna Arisó i Guillem Montiel.

A la tarda, més de 100 famílies també van poder viure l´experiència única d´arribar a l’arc de meta de l´OTSO Challenge Salou 2024, amb una cursa a peu de 2 quilòmetres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.