La Festa Major de Sant Pere 2021 amb entrades reservades i aforaments limitats

La regidoria de Cultura i Política Lingüística ha presentat aquesta matí les principals novetats de la pròxima Festa Major de Sant Pere 2021, que fa un pas més en la recuperació dels actes presencials, encara amb entrades reservades i aforaments limitats, arran de la situació de pandèmia de la COVID19 i les mesures sanitàries decretades per evitar els contagis.

També s’ha presentat el cartell de la Festa Major que, en realitat, és una col·lecció de tres cartells realitzats per la fotògrafa Meritxell Perpinyà.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que, des de la coordinació de la festa realitzada per l’Institut Municipal Reus Cultura, “treballem per aconseguir una multiplicació i expansió d’espais que acolliran els actes, tots adaptats a la normativa vigent, amb aforament limitat i amb la reserva d’entrades anticipades”.

Els actes es repartiran entre La Palma, la plaça d’Anton Borrell, el Mas Iglesias, el Parc de la Festa, el Centre Cultural El Castell i diversos centres educatius de la ciutat. “Volem mantenir al màxim l’estructura festiva tradicional”, ha explicat Recasens.

D’aquesta manera, el dia 24 de juny es farà el Pregó de la Festa Major al Saló de Plens. Les Varieteés de Sant Pericu, els espectacles familiars, les actuacions del Ball de Dames i Vells i els concerts vermut es faran els mateixos dies tradicionals que sempre, però amb un canvi d’emplaçament perquè puguin ser gaudits pel màxim nombre de públic possible.

El carrer de la Festa
Una de les grans novetats d’aquesta Festa Major de Sant Pere serà «el carrer de la Festa». S’instal·larà una carpa de més de 70 metres de llargada, oberta lateralment per garantir la ventilació, amb una capacitat per a més de 1.000 persones assistents per passi i que permetrà la passada a peu de carrer dels elements festius.

S’hi duran a terme concerts de gran format i les actuacions de l’adaptació del Seguici Festiu Petit, el dia 27 de juny, i les adaptacions del Seguici Festiu, els dies 28 i 29 de juny.

Corpus 2021
La Festa de Corpus 2021 viurà el retrobament amb els gegants, ja que els alumnes de P5 fins a 2n dels centres educatius de la ciutat podran gaudir de les ballades dels gegants mentre mengen les coques amb cireres. Es farà durant tota la setmana, del 31 de maig al 4 de juny, en un espai de la ciutat.

També es farà l’Ou com Balla a l’Atri de Sant Sebastià.

I, finalment, pel que fa a la Processó del diumenge de Corpus, es repetirà el mateix format que l’any passat, a l’interior del temple de la Prioral de Sant Pere. També es faran de la mateixa manera les Completes del dia 28 de juny i la Processó de Sant Pere el dia 29 de juny, a l’interior de l’església. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.