La Festa Major incorpora un nou cd i un llibre amb les músiques de la festa

La Festa Major de Reus incorpora des d’aquest dilluns un nou CD i un llibre de partitures amb les músiques de la festa, un treball fet per l’Aula de Sons per encàrrec de la regidoria de Cultura i Política Lingüística i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya.

El llibre de les Músiques del Seguici de la Festa Major de Reus, que s’ha fet en format paper i format digital, consisteix en una recopilació de les partitures de les músiques del seguici festiu de la festa major de Reus i vol ser el reflex de la tasca divulgativa que es fa des de l’Aula de Sons i l’aportació i compromís amb la música de la festa major de Reus.

Aquest llibre recull les noves músiques del seguici i l’actualització dels arranjaments i sonoritats actuals, amb la col·laboració dels diferents elements i balls que compilen el seguici festiu de Reus. Músiques amb història i peculiaritats que formen part del patrimoni cultural i que fa que aquestes melodies siguin imprescindibles de la cultura popular.

Té com propòsit formar part del Protocol de les Festes Majors de Reus, document marc que descriu el conjunt d’actes que constitueixen les festes majors i les manifestacions festives històriques que formen part a la ciutat de Reus.

El CD de les músiques del Seguici Festiu
La recopilació en un CD de les músiques del seguici festiu de la festa major de Reus vol ser el reflex de la tasca divulgativa que es fa des de l’Aula de Sons i l’aportació i compromís amb la música de la Festa Major de Reus.

Aquest enregistrament incorpora totes les noves músiques i l’actualització d’arranjaments i sonoritats actuals del seguici festiu de Reus.

Aquestes músiques s’han adaptat estructuralment, amb criteri musical, per fer que el resultat sigui funcional.

Cada element festiu té la seva melodia, i per tant, es pactarà el tempo, les passades i repeticions adients. Per aquesta feina, s’ha comptat amb els professors de l’Aula de Sons, col·laboradors i en algun cas, alumnes, tots ells presents en les diferents formacions musicals que acompanyen els balls i elements de la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.