La galeria d’art Anquins de Reus presenta l’exposició Cuirasses de Teresa Riba

El Govern obre demà el tràmit de l'ajut per a professionals de la cultura

Dijous dia 17 de setembre, les Galeries d’art de Catalunya (GAC) obren portes de forma conjunta. La galeria d’art Anquins presenta l’exposició d’escultures i dibuixos de l’artista Teresa Riba (Igualada, 1962) Amb el títol “Cuirasses”, l’exposició mostra les darreres sèries de l’escultora molt centrades en la dona contemporània. La crítica d’art Montse Frisach, autora del text del catàleg, ens desvela el que l’artista vol expressar: “…L’escultora Teresa Riba, mostra sempre la mateixa noia, molt jove, nua, sempre amb la mateixa postura. S’abraça les espatlles, amb el cap cot, un gest que pot ser quotidià i que pot voler dir tantes coses: reflexió, fred, melancolia, por, un crit silenciós demanant ajut o tendresa. Teresa Riba anomena aquesta sèrie de figures femenines de mig format, Tancament, perquè hi ha en l’autobraçada de la noia un moviment d’oclusió, un anar cap a endins. Fa visibles les cuirasses invisibles…”

“…Cadascuna de les peces transmet tantes històries de cuirasses i bloquejos com mirades a les què estan sotmeses però l’artista deixa un espai per a l’esperança perquè sortosament podem desprendre’s de les cuirasses si en som conscients i alliberar-nos perquè no pertanyen a l’essència de la persona, són creences adquirides…”. Montse Frisach fa un repàs de la trajectòria de l’artista que engloba dins la figuració contemporània: “…No hi ha en la figuració de l’obra de Teresa Riba, una intenció purament de representació de la realitat, sinó que en les sèries que han anat conformant durant tota la seva trajectòria, hi ha implícit un crit a favor de la llibertat i la dignitat de l’esser humà…” I finalment destaca la importància de l’obra pública realitzada, com el darrer encàrrec de l’Ajuntament d’Igualada, l’escultura del mestre Jordi Savall.

En els darrers anys, la galeria d’art Anquins ha presentat les escultures de Teresa Riba a fires d’art internacionals a Europa i EEUU amb una gran acceptació. La galeria espera que també serà ben rebuda a Reus i a Vilafranca del Penedès, on l’exposició es podrà veure el mes de novembre a la Sala Forum Berger de la Fundació Pinnae.

La galeria d’art Anquins us ofereix un espai de cultura amb total seguretat. Amb les actuals circumstàncies, l’aforament és limitat. Per aquest motiu, el dijous 17 de setembre la galeria us recomana que reserveu hora, per tal de realitzar una visita personalitzada amb l’artista. Es pot contactar per wsp 6666674996 o email: info@anquins.com . També es podrà visitar l’exposició sense cita prèvia tot respectant l’aforament màxim de 10 persones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.