La Ganxet Pintxo et somriu

Del 8 al 18 de novembre arriba la Ganxet Pintxo. Es tracta de la quinzena edició de la ruta de tapes de Reus que va néixer la tardor de 2011 amb un objectiu ben clar, el de dinamitzar la restauració local en un moment difícil atenent la situació econòmica que vivia el país. Un compromís assumit per la Cambra de Comerç, amb el suport de l’Ajuntament de Reus i el patrocini d’Estrella Damm. 7 anys després la ruta s’ha consolidat com un operatiu de referència, capaç de mobilitzar milers de persones que participen d’una iniciativa que va molt més enllà de l’àmbit estrictament gastronòmic que li és propi per esdevenir un autèntic fenomen social.

I aquesta tardor la ruta ofereix la possibilitat de descobrir les creacions de 44 establiments, als que cal afegir 3 restaurants que ofereixen el menú de tapes. Un assortit que combina innovació i tradició, renovant sempre en un àmbit tan suggeridor com és el de la creació gastronòmica. Per això s’hi escau tan bé el cartell al·legòric d’aquesta edició, el que protagonitzen les violoncel·listes Mariona de Dalmau i Alba Muñoz, sorgides de la pedrera inesgotable de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona. Un cartell que té la seva raó de ser en l’Any de la Música, que s’escau aquest 2018 a la ciutat, i que serveix per demostrar la capacitat d’agermanar gastronomia i cultura en aquesta cita ineludible.

La ruta enguany reedita algunes de les tradicionals col·laboracions d’aquesta època. És el cas de l’aliança amb la DOP Siurana aprofitant, també, la celebració de la festa de l’oli nou en plena ruta, el dissabte 17 de novembre. I la campanya solidària de donació de sang que, any rere any, assoleix un nou rècord de participants en una iniciativa que ajuda a augmentar les reserves del Banc de Sang. Més enllà del tradicional concurs del Ganxet Mot que es realitza novament en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística . Però a més a més es reforça l’aliança amb el CF Reus Deportiu. La Ganxet Pintxo serà protagonista del cartell del partit que els roig-i-negres jugaran contra el Lugo el dissabte 3 de novembre, previ a la ruta. I també ajudarà a difondre els partits que l’equip del Reus a la lliga Genuine jugarà a Salou durant l’últim cap de setmana de la GP en col·laboració amb el Taller Baix Camp.

Queda clar, per tant, que una vegada més la ruta demostra la seva capacitat de generar dinàmiques col·lectives en benefici de tots, afavorint un millor estat d’ànim col·lectiu. Un fet que demostra, parafrasejant un cèlebre eslògan, que la Ganxet Pintxo et somriu. A tots i a tothom. Gràcies per fer-la possible.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.