La Palma posa al dia la sala polivalent amb una inversió de més de 120.000 euros

L’Ajuntament de Reus ha realitzat una inversió de 120.871,80 euros (IVA inclòs) en un projecte d’arranjaments de l’edifici de La Palma, la major part dels quals s’han realitzat a la sala polivalent. Les obres encara no estan del tot finalitzades, però la intervenció que s’ha fet en facilita ja l’ús i gràcies a això ja es va poder posar a disposició de l’organització de la Cavalcada dels Reis de dissabte passat.

La inversió s’ha fet principalment a l’espai de la sala polivalent on s’ha aprofitat per adaptar a la normativa de foc tot l’espai, l’accessibilitat i les millores en els acabats. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat que “és un espai amb moltíssima vida cultura i amb molt d´ús i s’ha d’anar adaptant i millorant per tal de poder garantir la seguretat i benestar tant pels usuaris, organitzadors i públic, com de les persones que viuen al voltant”.

Per un costat s’ha recuperat l’estructura original del sostres i, per l’altre, s’han col·locat panells fonoabsorvents a les parets que li donen a l’espai una aparença visual i estètica diferent a tal com havia estat fins ara.

Tots els materials emprats són ignífugs. Els treballs s’han coordinat des del departament d’Arquitectura de l’Ajuntament i han anat a càrrec de l’empresa Construccions Jaen Vallés SL.

La durada de les obres ha estat de 3 mesos, que s’ha anat alternant amb la realització d’activitats culturals en moments concrets de l’any per tal de no afectar a l’ús habitual de La Palma.

Actualment es duen a terme els darrers repassos de cara a què a finals de gener es puguin donar per finalitzades les obres i se’n pugui fer la recepció.

Un nou servei a l’exterior
Per tal d’atendre les necessitats quan l’espai té més aforament s’ha adaptat un nou lavabo al costat dels serveis exteriors que hi havia fins ara i es comptarà amb un canviador de nadons.

A més, aquests serveis han estat modificats amb accessoris d’accessibilitat a les dues cabines accessibles i s’ha adaptat un lavabo ja existent. S’han adaptat també les alçades i extensions dels passamans existents a les dues escales que hi ha.

El nou servei accessible es troba situat al costat del bloc dels serveis existents.

Elements decoratius a la sala polivalent
Un dels grans canvis a simple vista que es poden observar a la sala polivalent és que s’ha retirat el revestiment al sostre de la sala, atès que quan es va iniciar el projecte es va veure que per sota el fals sostre hi havia tot el cablejat de so i llum i que podia suposar un perill amb temes de prevenció de foc.

A més s’han retirat tots els elements tèxtils tant a la sala polivament com a les sales Chaplin i Vallespinosa. La retirada de tot el cortinatge a les parets de la sala polivalent proposen un canvi molt evident en els elements decoratius de l’espai i també en la lluminositat que ofereix.

Puntua aquest article!