La primera estació de tren a Reus

Memòria fotogràfica

Si ens deixem transportar per la imaginació i el temps, recordarem aquelles anades a Salou mitjançant el popular carrilet esbufegant al costat de la carreta. Costum que s’havia convertit en tradicional i dels cotxes no se’n parlava. L’espectacle habitual fins que van fer cap els “600”, vespes, etc… però el carrilet i “les barcas” (autobús) va perdurar molts anys fins que un bon dia, entre la bombolla Immobiliària i les ganes de modernitat, els que tenien diners van acabar amb el costum.

La zona del carrilet Reus i Salou va ser el primer lloc en que va arribar el ferrocarril com a prolongació del Barcelona Tarragona i, precisament, el que vam conèixer com estació del Carrilet Reus Salou, eran terrenys propietat de la RENFE.

El primer baixador va ser una casella ben a prop del Mas Iglesias i la nau de la foto, que estava una mica més amunt, va servir com a cotxera de vagons i màquines que la companyia va fer servir fins a la seva desaparició. En ampliar la línia Barcelona, Tarragona, Vila-seca i Reus es va instal·lar una nova línia que passava pel costat de Mas de Iglesias, corria per la zona Sur, creuant la carretera de Tarragona, el pas nivell pujava atravessant el camí de Valls pel costat de l’ermita del Roser fins a l’estació Reus Avinguda (Estació Vella) que es va convertir, posteriorment, en el Parc de Sant Jordi.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.