L’Ajuntament de Reus anuncia mesures de prevenció pel Coronavirus

L'Ajuntament de Reus anuncia mesures de prevenció pel Coronavirus

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, han comparegut en roda de premsa per explicar les mesures de prevenció que es duran a terme a la ciutat en relació al Coronavirus, una compareixença que s’ha dut a terme després de la reunió de la Comissió de Seguiment pel COVID-19 realitzada per analitzar les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat i seguint les seves indicacions en haver passat a la fase d’Alerta del Procicat. 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Reus ha adoptat els següents acords: 

En relació a l’activitat interna de l’administració municipal. I, per tant, amb afectació directa als treballadors públics:

 • A totes les oficines municipals que atenen directament la ciutadana, es prendran mesures amb caràcter preventiu per tal de garantir la distància de seguretat mínima entre persones que recomanen les autoritats sanitàries.
 • Es treballarà per evitar les aglomeracions a les sales d’espera i espais comuns.
 • Es reprogramaran les cites prèvies i s’espaiarà més el temps entre les visites per evitar aquestes aglomeracions.
 • També pel mateix motiu, es repartirà l’atenció presencial del padró entre l’OAC de l’Ajuntament i les dependències de l’Antic Hospital.
 • S’indicarà al personal municipal ajornar les reunions i els desplaçaments que no siguin imprescindibles. 
 • S’habilitaran els mecanismes de teletreball i els mitjans telemàtics necessaris per posar-los en funcionament quan es consideri oportú

En relació a l’activitat municipal que pugui afectar la ciutadania:

 • Se suspendrà -o ajornarà- la programació prevista als dos teatres públics de la ciutat: Teatre Fortuny i al Teatre Bartrina.
 • Es tancaran els 5 Casals municipals de la Gent Gran durant, de moment, 15 dies, en tractar-se d’un col·lectiu de risc.
 • Se suspendran les activitats, cursos i tallers programats als 6 Centres Cívics de Reus per un període inicial de 15 dies. No obstant, les instal·lacions romandran obertes i es mantindrà el servei ordinari.
 • També se suspendran totes les activitats culturals programades en equipaments municipals, com Biblioteques, Museus, Casals, Mas Pintat etc. que no siguin essencials per al funcionament ordinari d’aquests equipaments. En aquests casos, també es mantindrà el servei d’atenció ordinari.
 • Es prendran mesures per limitar l’aforament als principals equipaments públics: Biblioteques, Museus i Gaudí Centre prioritàriament.
 • També es tancaran provisionalment, de moment per un període de dues setmanes, els Mercats dels Marxants, tant a la zona del Mercat Central com a la del Carrilet.
 • I extremarem mesures de neteja i desinfecció diària al transport públic municipal.

La decisió s’ha pres atenent l’evolució dels fets els darrers dies i les indicacions de la Generalitat. Tot aquest seguit de mesures es prendran a partir d’aquest mateix dijous 12 de març i per un període inicial de 15 dies, a l’espera de veure l’evolució dels esdeveniments.

L’alcalde de Reus ha explicat que “hem pres aquesta mesura de prevenció amb coherència i responsabilitat”. Per la seva banda, el regidor de Salut ha informat que es donaran a conèixer aquestes mesures a totes les entitats de la ciutat perquè puguin actuar en conseqüència.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.