L’Ajuntament de Reus anuncia noves mesures i fa una crida a la responsabilitat i la solidaritat de la ciutadania

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha comparegut aquest dimecres 18 de març en una roda de premsa online amb els mitjans de comunicació per anunciar les darreres mesures adoptades per fer front al Covid-19, després de la darrera reunió del Comitè d’Emergències. L’alcalde ha fet una crida a la responsabilitat i la solidaritat de la ciutadania: «tots hem de ser conscients que per més mesures col·lectives de prevenció que adoptem, la mesura més efectiva és la individual, la que podem prendre tots i cadascun de nosaltres. I en aquest cas, el confinament depèn només de nosaltres mateixos».

En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que la Guàrdia Urbana i la resta de cossos de seguretat tenen clar que han de fer complir l’ordre de confinament. Al llarg del dia d’ahir, el cos municipal de seguretat  va aixecar 41 actes de denúncia a persones i establiments que van incomplir l’ordre de tancar i no sortir al carrer.

El Comitè d’Emergències ha abordat les qüestions següents:

  • Es constata que l’Hospital de Sant Joan està preparat per fer front qualsevol contingència durant els propers dies; i ampliar al màxim la capacitat hospitalària.
  • L’Ajuntament ha creat una comissió per analitzar com vehicular l’oferta de solidaritat d’entitats i veïns i veïnes de la ciutat.
  • Es reforcen els Serveis Socials municipals: S’han reorganitzat els Serveis Socials per ampliar la capacitat d’atenció telefònica domiciliària a la gent gran, però també als usuaris en situació de vulnerabilitat; s’ha ampliat el servei de menjar a domicili; ‘està actuant amb persones sense sostre per fer-los un seguiment acurat; es garanteixen els serveis d’atenció a les dones i d’atenció a la víctima de violència, així com aquells essencials al màxim nivell de funcionament.
  • L’Ajuntament analitzarà el destí del romanent de tresoreria del Pressupost 2019, atès que el govern de l’Estat ha comunicat que es podrà destinar a Serveis Socials i Promoció Social.
  • Es redueix el servei neteja viària i es tanquen les deixalleries municipals; però es manté el servei de recollida d’escombraries.
  • El manteniment de la jardineria de la ciutat queda limitat als serveis mínims.
  • Reducció a la meitat de la freqüència del bus municipal. A partir de dijous 19 de març. De dilluns fins divendres, es mantindran els serveis de la línia L10 (2 dels 3 busos), L20 (3 dels 4 busos) i L30 (1 bus). Dissabte, es mantindran els serveis de la línia L10 (2 dels 3 busos), L20 (3 dels 4 busos) i L30 (1 bus); i diumenge, es mantindran els serveis de la línia L10 (1 bus), L20 (2 busos) amb els mateixos horaris diaris.
  • Se suspèn la preinscripció escolar.
  • L’empresa municipal d’esports no girarà cap rebut fins a la reobertura de les instal·lacions.
  • En l’àmbit intern, l’Ajuntament treballa perquè bona part dels serveis essencials de l’Ajuntament pugui continuar operatius via el treball de la plantilla.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.