L’atrapa mosques (Dionea Muscipula) per Pep Aguadé

Les plantes carnívores les podem trobar gairebé en tots els continents ja que poden viure en climes molt variats depenent del lloc on estan. Poden viure des de climes tropicals fins a zones fredes i on és molt difícil trobar el nitrogen del terra i per això cacen. A Catalunya les plantes carnívores habiten a les torberes (aiguamolls), als Pirineus…

L’atrapa mosques és la planta carnívora més espectacular de totes. Creix a Carolina del Sud, als Estats Units, i no té res d’atractiva… Les seves dues mandíbules rodejades de punxes. La “venus fly “es potser la més comuna de les plantes carnívores perquè és considerada una “trampa activa”. A cada costat de la planta hi ha tres cabells foscos que són molt fàcils d’alertar, són extremadament sensitius. Quant un insecte en toca un d’ells no passa res. La planta ha estat alerta, però el mecanisme pot haver estat activat per el vent, o una peça de pols. Quant la presa toca per segona vegada causa la reacció passant els nervis com impuls elèctric a través de la planta i es tanca a l’instant. Els insectes petits poden escapar-se fàcilment entre les dents. En canvi els insectes grans no passen i la planta se’ls menja. La planta hi surt guanyant perquè si es menja el insecte petit s’està el mateix temps digerint, una presa sense gaires vitamines, minerals i nitrogen. És una planta molt fàcil de cuidar, ha d’estar situada a un lloc on hi hagi una mica d’ombra, ha de rebre llum durant unes 4 hores al dia. A l’estiu és una planta que vol calor i a l’hivern tot al contrari, la podem tenir tot el dia a l’exterior, sempre que no hi hagi massa gelor.

Al ser una planta carnívora hem de tenir en compte la seva alimentació, una bona opció és donar-li una mosca una vegada per setmana perquè la vagi digerint, aquesta sempre ha de ser de mida petita, sinó es podria ennuegar.

planta

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.