L’Auditori Diputació acollirà la projecció de l’aplaudit documental Les 7 vides d’Eduard Toda, el 17 de gener

documental les 7 vides d'Eduard Toda

Els ajuntaments que desitgin projectar-lo al seu municipi ja poden sol·licitar-lo a través de l’e-catàleg de la Diputació de Tarragona

L’Auditori Diputació (carrer de Pere Martell, 2, de Tarragona) acollirà, el dimarts 17 de gener, a les 19:30 h, la projecció de Les 7 vides d’Eduard Toda, un documental de Toni Orensanz, Ramon Masip i Manuel Vinuesa que es difon amb el suport de la Diputació de Tarragona en el marc de l’Any Toda. Amb una posada en escena àgil i atractiva, el documental repassa la figura i el llegat del diplomàtic, egiptòleg i bibliòfil reusenc, impulsor de la reconstrucció dels monestirs d’Escornalbou i de Poblet, cenobi aquest on està enterrat. Toda també va redescobrir el català de l’Alguer, entre altres fites.

El documental arriba a Tarragona envoltat de gran expectació per les bones crítiques que ha aplegat en les multitudinàries projeccions que s’han dut a terme fins ara, al castell-monestir d’Escornalbou, Reus, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Lleida, la Selva del Camp i el Monestir de Poblet. Qui desitgi assistir a la projecció a Tarragona cal que reculli l’entrada amb invitació a partir de dijous dia 12, a l’Auditori Diputació, fins que se n’exhaureixin les entrades. Més informació al telèfon 977 296 605 o bé a protocol@dipta.cat.

Les 7 vides d’Eduard Toda, d’una hora de durada, aporta nova llum sobre les motivacions de Toda i els recursos amb què va comptar per materialitzar la seva ingent tasca. També s’atura en l’aspecte més personal de Toda, qui va acabar esdevenint una mena de Lawrence d’Aràbia català, amb una vida «de pel·lícula», segons defineixen els autors del documental. Aquest reprodueix les úniques imatges enregistrades que es coneixen de Toda, de quinze segons, viatja fins a llocs on va viure i treballar, i aplega el testimoni d’especialistes en la seva figura, de la que destaquen la seva magnificència i també els clarobscurs. En el mateix acte, els autors explicaran al públic anècdotes i altres vivències a l’entorn d’aquest treball, enregistrat a Catalunya i també en alguns dels indrets on va viatjar Toda.

Incorporat a l’e-catàleg
Després de les diferents sessions que s’han dut a terme en el marc de l’any de l’Any Toda, la Diputació de Tarragona ofereix Les 7 vides d’Eduard Toda als ajuntaments que vulguin projectar-lo als seus municipis. Podran demanar-lo a través de l’e-catàleg, el catàleg de programacions culturals de la Diputació. Aquesta eina posa en relació l’oferta d’activitats culturals de la demarcació amb la demanda dels ajuntaments que volen oferir-les a les seves poblacions, al mateix temps que en finança bona part del cost de la contractació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.