Les Biblioteques Municipals de Reus promouen la lectura massiva de poemes per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Les Biblioteques Municipals de Reus promouen la lectura massiva de poemes per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Les Biblioteques Municipals de Reus promouen per aquest diumenge 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, una acció lliure i participativa que consistirà en una crida perquè tothom faci com a mínim una trucada a una altra persona per a llegir-li un poema que li agradi, i després ho comparteixi a les xarxes socials, de tal manera que es pugui visualitzar que Reus és una ciutat on es llegeix poesia. Aquesta acció forma part del programa “Març marçot, versos per tot” organitzat per les Biblioteques Municipals de Reus, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.

Per participar en aquesta acció no cal inscriure’s. Simplement fer-ho i compartir-ho a les xarxes social amb el hashtag #marçmarçot i #DiamundialdelaPoesia o al correu info.biblioteques@reus.cat.

En aquest sentit, per fer arribar la poesia a tothom durant aquests dies, s’ha comptat amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística que han captat persones voluntàries per a fer trucades a malalts de l’hospital a través de l’Associació d’Amics de l’Hospital, o residents en centres assistencials.

Paral·lelament i per tancar aquesta acció participativa i l’acció literària d’escriptura de poemes a les xarxes socials que Núvol Blanc i les BMR han promogut també dins el cicle “Març, marçot”, el jurat format per la periodista Montse LLuçà, l’escriptor Jordi Folck i la filòloga i actriu Soraya Àvila faran públic el seu veredicte i realitzaran una trucada en directe per cloure l’acció #AltaVeu. L’acte es podrà seguir en directe a través del Facebook de @reuscultura a partir de les 17 h.

D’altra banda, altres activitats que tindran lloc dins el programa “Març, marçot” aquest dilluns dia 22 són la publicació a les xarxes socials de la bibliografia “Pere Anguera i la poesia” que recull els llibres exposats a la Biblioteca Pere Anguera durant tot el mes;  la publicació del mapa poètic del Baix Camp, un conjunt de 30 vídeos realitzats pels alumnes de 10 centres educatius de la comarca des del web biblioteques.reus.cat i l’acte del Centre de Lectura a les 19.00 h. amb la participació de Safareig Poètic.

També el dia 24, dimecres, a les 18.00h hi haurà l’acte “De collita pròpia” organitzat conjuntament entre les BMR i els Casals de Gent gran on, de manera virtual, es trobaran persones que vulguin compartir les pròpies creacions poètiques, entre les quals hi ha diversos poetes i poetesses locals amb llibres publicats, i amb un acompanyament musical d’Emili Sanz i el grup de guitarres del Conservatori de Música de Reus.

El programa “Març marçot, versos per tot” que les Biblioteques Municipals van iniciar el dia 5 de març amb la idea de promoure la lectura de la poesia, té el seu origen en la commemoració anual del Dia Mundial de la Poesia, que la Unesco va establir el dia 21 de març des de l’any 1999. A Catalunya, el Departament de Cultura de la Generalitat és qui promou l’edició d’un poema en totes les llengües presents al país. Enguany ha estat escollit un poema de Felícia Fuster (1921-2012). Les BMR han commemorat aquesta data cada any, amb la col·laboració dels poetes i poetesses locals i diverses entitats relacionades amb el fet poètic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.